Now Reading:
VARAŽDIN Stotine zadovoljnih studenata primilo ugovore o stipendiranju – Bosilj: Bio bih sretan kad bi nam pomogli učiniti grad boljim, kvalitetnijim i ljepšim
Full Article 2 minutes read

VARAŽDIN Stotine zadovoljnih studenata primilo ugovore o stipendiranju – Bosilj: Bio bih sretan kad bi nam pomogli učiniti grad boljim, kvalitetnijim i ljepšim

Koncertna dvorana varaždinskog HNK u subotu je bila gotovo pretijesna za stotine mladih kojima su uručeni ugovori o stipendiranju u ovoj akademskoj godini.

Uz 289 dosadašnjih, ugovore je danas dobilo novih 369 stipendista Grada Varaždina, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 3,6 milijuna kuna, kao i više od 400 tisuća kuna za prijevoz.

-Nekad su studenti dobivali stipendije oko Nove godine, a ovo je najbrže što se moglo odraditi. Iz gradske je blagajne ukupno izdvojeno više od 4 milijuna kuna i to je jedno od najkvalitetnijih i najpametnijih ulaganja novca iz proračuna – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

U odnosu na prethodne godine, stipendije su povećane, pa tako oni koji studiraju u Varaždinu ili Čakovcu dobivaju 350, umjesto dosadašnjih 300 kuna, a oni koji studiraju u Koprivnici, Zagrebu ili nekom drugom gradu, dobivaju 650, umjesto dosadašnjih 600 kuna.
-Oni koji studiraju deficitarna zanimanja, ovisno o njihovom prosjeku, mogu dobiti i do 900 kuna mjesečne stipendije. Inače, primjetan je porast broja studenata na deficitarnim zanimanjima, ali imamo također i općeniti porast broja studenata koji dobivaju stipendije. Zadovoljan sam, ali bih bio još zadovoljniji kad bi se svi oni nakon studija vratili u naš grad i pomogli da ga izgradimo i učinimo još boljim, kvalitetnijim i ljepšim – rekao je Bosilj.

Među stipendistima kojima su danas dodijeljeni ugovori je Nika Bosilj koja studira komunikologiju medija i novinarstva u Koprivnici.
– Stipendija će mi doista olakšati život jer neke ću troškove moći pokriti sama, bez pomoći roditelja, a potrošit ću novac na namirnice, neke osnovne stvari, potrepštine za fakultet – kazala je Nika kojoj je želja nakon studija baviti se politikom ili novinarstvom.

Uz gradonačelnika Bosilja, ugovore je studentima uručila pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

a.kučić/sjever.hr
19.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.