Now Reading:
Članice đurđevačke Udruge Narcise humanitarnom akcijom upozorile na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke
Full Article 2 minutes read

Članice đurđevačke Udruge Narcise humanitarnom akcijom upozorile na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke

U sklopu manifestacije 24. Dan voća Koprivničko-križevačke županije na đurđevačkom Trgu sv. Jurja članice Udruge „Narcise Đurđevac“, u suradnji sa županijskim Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, humanitarnom akcijom su upozorile na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Članice i predsjednica Udruge Marija Mlinarić u razgovoru s građanima dijelile su edukativne materijale koji upozoravaju na važnost redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, kada je u velikom postotku izlječiva.

Današnju humanitarnu akciju su podržali zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca Željko Lacković, članica Uprave tvrtke Podravka Ljiljana Šapina, pročelnice županijskih upravnih tijela, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, predstavnice Udruge žena s bolestima dojke “Nada” Koprivnica, predstavnici županijskih ustanova te brojni građani.

Udrugu žena s bolestima dojke “Narcise” Đurđevac osnovalo je županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova 2011.godine na inicijativu predsjednice Verice Rupčić, a Povjerenstvo kontinuirano podržava i sudjeluje u aktivnostima Udruge te i financijski pomaže njihov rad.  Svake godine Udruga i Povjerenstvo zajednički  sudjeluju u obilježavanju Dana ružičasta vrpce i Dana zdrave dojke u okviru mjeseca listopada, u kojemu se provodi kampanja usmjerena na prevenciju i edukaciju s ciljem ranog otkrivanja raka dojke.

sjever.hr/kckzz.hr 09.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.