Now Reading:
Župan Kolar proglasio prirodnu nepogodu od suše i za područje općina Mače, Tuhelj i Zlatar Bistrica
Full Article 1 minutes read

Župan Kolar proglasio prirodnu nepogodu od suše i za područje općina Mače, Tuhelj i Zlatar Bistrica

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je u ponedjeljak, 19. rujna ove godine, proglasio prirodnu nepogodu – sušu, za područje općina Mače, Tuhelj i Zlatar Bistrica.

Prirodna nepogoda proglašena je zbog dugotrajnog izostanka padalina tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci te visokih temperatura pri čemu su nastale velike materijalne štete na poljoprivredi. Odluka o proglašenju je donijeta nakon što je župan 30. kolovoza ove godine uputio dopis jedinicama lokalne samouprave s područja KZŽ, kojim je tražio da dostave informaciju o eventualnim nastalim štetama od posljedica suše.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda («Narodne novine» broj, 16/19.) obvezuju se općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, unesu zaprimljene procjene šteta u Registar šteta.

Podsjetimo, župan Kolar je prethodno, 13. rujna, proglasio prirodnu nepogodu za sedam jedinica lokalne samouprave odnosno za područje Grada Zlatara i općina Bedekovčina, Gornja Stubica, Kraljevec na Sutli, Hrašćina, Lobor i Mihovljan.

www.sjever.hr
19.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.