Now Reading:
Održana 7. Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije
Full Article 2 minutes read

Održana 7. Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije

Općina Velika Pisanica i Vijeće mađarske nacionalne manjine pod vodstvom Zlate Berkeš bili su domaćini 7. Smotre manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko- bilogorske županije. Na središnjem trgu predstavljen je dio etno i gastro ponude nacionalnih manjina te održan kulturno-umjetnički program kojem je, kao jedan od organizatora, prisustvovao i župan Marko Marušić.

-Zaista uživam u bogatstvu običaja, mirisa, okusa i boja. Naša županija je primjer dobre prakse i uspješne suradnje s nacionalnim manjinama i mi ćemo i dalje ići tim putem i podupirati ovu smotru – istaknuo je župan Marušić na svečanosti otvorenja smotre.

Nazočne je uime Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina koja je idejni začetnik smotre, pozdravio predsjednik Damir Malina. Zahvalio je svima na podršci te kazao kako već počinju pripreme za iduću smotru.

Načelnik općine Fredi Pali istaknuo je kako Velika Pisanica živi duhom manjina te podsjetio da imaju nekoliko manjinskih i tri vjerske zajednice zbog čega su prepoznati kao multikulturalni prostor.

Na smotri su sudjelovali i zamjenici župana iz redova nacionalnih manjina Tanja Novotni Golubić i Saša Lukić te saborski zastupnik mađarske manjine Robert Jankovics.

sjever.hr/bbz.hr 03.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.