Now Reading:
Projekt PORE “OsnažiMe” naišao na sama pozitivna iskustva mladih sudionika koji su proširili svoja znanja o konjima i naučila jahati
Full Article 1 minutes read

Projekt PORE “OsnažiMe” naišao na sama pozitivna iskustva mladih sudionika koji su proširili svoja znanja o konjima i naučila jahati

U prostorima ergele Galop u Peterancu održano je završno druženje u okviru projekta “OsnažiMe”.

Projekt „OsnažiMe“ prijavljen je na Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021. godinu, a cilj mu je bilo unapređenje kvalitete života mladih mještana Općine te otvaranje novih mogućnosti i aktivnosti kojima bi se mogli priključiti.

Prijavitelj projekta bila je Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh, projektni partner Općina Peteranec, dok je u pripremi natječajne dokumentacije stručnu pomoć pružila Razvojna agencija PORA KKŽ. Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 75.000,00 kuna.

Projektu se pridružilo deset mladih osoba s područja općine Peteranec u dobi od 15-30 godina koji su u šest mjeseci trajanja projekta imali prilike dobiti osnovne informacije, steći teorijska, ali i praktična znanja o konjima, brizi o njima te se naučiti osnovama jahanja.

Sudionici su također podijelili pozitivna iskustva i znanja koja su stekli sudjelovanjem na radionicama, a na kraju druženja dodijeljena su im prigodna priznanja.

sjever.hr/pora.com.hr
22.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.