Now Reading:
Zagrebačka županija kupila prvo specijalno vozilo u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija kupila prvo specijalno vozilo u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom

Kako bi poboljšala kvalitetu života osoba s invaliditetom i osigurala im što dostupniju medicinsku skrb, Zagrebačka županija kupila je prvo specijalno sanitetsko vozilo koje je u potpunosti prilagođeno potrebama osoba s invaliditetom.

Vrijednost ovog vozila je 534 tisuće kune i u cijelosti ga je financirala Zagrebačka županija, a raspoređeno je u ispostavu Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Samoboru, gdje je župan Stjepan Kožić u ponedjeljak službeno i uručio ključeve novog vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku.

Riječ je o vozilu opremljenom automatskom podiznom platformom na koju se osoba u invalidskim kolicima naveze te se putem hidrauličke platforme podigne u prostor za pacijente. Kolica se zatim fiksiraju u za to predviđene nosače kako bi pacijent bio u potpunosti siguran u transportu.

-Uvijek osluškujemo potrebe naših žitelja, a ovim putem naročito pohvaljujem suradnju sa samoborskim udrugama invalida. Za sada je ovo vozilo jedinstveno u voznom parku Zavoda za hitnu medicinu te se nadam da ćemo uskoro, sukladno potrebama na terenu, istu uslugu imati i u drugim dijelovima Zagrebačke županije – rekao je župan Kožić dodavši kako je u posljednjih sedam godina za potrebe Zavoda nabavljeno ukupno 79 vozila ukupne vrijednosti preko 27 milijuna kuna.

-Novim vozila nastojimo kontinuirano podizati standard kvalitete kakvu ova služba koja doslovno spašava ljudske živote i zaslužuje. Stoga i ove godine nastavljamo s obnovom voznog parka i to sa sedam novih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti gotovo 3 milijuna kuna – istaknuo je Kožić.

Primopredaji ključeva nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
20.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.