Now Reading:
FOTO Oni su perjanica koprivničko-križevačkog obrazovnog sustava – župan Koren nagradio naj učenike i mentore!
Full Article 2 minutes read

FOTO Oni su perjanica koprivničko-križevačkog obrazovnog sustava – župan Koren nagradio naj učenike i mentore!

U zbornici Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren održao je svečani prijem za najuspješnije učenike i mentore koji su sudjelovali na državnom natjecanjima u ovoj školskoj godini i osvojili jedno od prva tri mjesta. Uz župana, prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, ravnateljice i ravnatelji škola te brojni učenici i mentori.

U ovoj školskoj godini u Koprivničko-križevačkoj županiji provedeno je 25 županijskih natjecanja u znanju i 11 sportskih natjecanja, na kojima je sudjelovao 1721 učenik i 407 mentora. Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja s 250 tisuća kuna, a najuspješniji učenici s županijske razine natjecanja pozvani su na državna natjecanja, i to ukupno 164 učenika/ekipa.

Iako su zbog epidemiološke situacije i ove godine natjecanja provedena u specifičnim uvjetima, učenici Koprivničko-križevačke županije bili su izuzetno uspješni na državnoj razini natjecanja. Nagrade za jedno od prva tri mjesta osigurane su u iznosu od gotovo 96 tisuća kuna, a raspoređene su na učenike i mentore 19 škola.

Ukupno je nagrađeno 15 učenika koji su osvojili prva mjesta, osam učenika koji su osvojili druga mjesta te šest učenika koji su osvojili treća mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, kao i devet ekipa koje su osvojile prvo i drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji te 33 mentora.

-Vi ste perjanica našeg obrazovnog sustava i to svakodnevno dokazujete svojim radom i trudom, a na kraju i rezultatima. U suradnji s ravnateljima i mentorima, nastojimo vam olakšati put na kojemu se nalazite te moram posebno zahvaliti svim obrazovnim djelatnicima koji vrijedno i marljivo rade svoj posao, a koji je zapravo više životni poziv. Želim vam da budete bogati znanjem i da imate ambicije, ali isto tako da budete mladi ljudi koji znaju kojim putem žele ići kako bi se realizirali i time dali veliki doprinos zajednici u kojoj živite – poručio je župan Koren učenicima te njima i mentorima zajedno sa zamjenikom Ljubićem uručio nagrade.

www.sjever.hr / kckzz.hr
20.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.