Now Reading:
Uskoro će početi Lepoglavski dani: prijavite se što prije za natjecanje u pripremi kotlovine “Pri klijeti”, broj ekipa je ograničen!
Full Article 2 minutes read

Uskoro će početi Lepoglavski dani: prijavite se što prije za natjecanje u pripremi kotlovine “Pri klijeti”, broj ekipa je ograničen!

Početak srpnja u Lepoglavi rezerviran je za Lepoglavske dane, zabavno-turističku manifestaciju koja će se ove godine održati 9. i 10. srpnja.

U to će vrijeme gradski park u centru Lepoglave, pored Doma kulture, biti mjesto gdje će se građani moći zabaviti prateći sadržajno raznovrstan program. Jedan od programskih sadržaja koji privlači posebnu pozornost je Natjecanje u pripravi kotlovine “Pri klijeti”. Ove će se godine ovo zanimljivo i uvijek neizvjesno natjecanje majstora pripreme kotlovine održati po šesti put.

Pripreme za natjecanje već su počele. Naime, zainteresiranim je ekipama upućen poziv za sudjelovanje na natjecanju. Prijave za natjecanje primaju se do 4. srpnja 2022. odnosno do popunjenja broja od 20 ekipa. Prijava se podnosi na prijavnici koju je moguće preuzeti na stranicama grada (lepoglava.hr), TKIC-a (www.tkic.hr) i Turističke zajednice Grada Lepoglave (www.lepoglava-info.hr) ili na Facebook stranici TKIC-a. Uz prijavnicu nalaze se i detaljnije propozicije samog natjecanja.

Prijave zaprima Kristijan Bizek – tel: 042 494 307, mobitel 095 87 89 545, e-mail: kristijanbizek@tkic.hr.

Prijaviti se mogu udruge, KUD-ovi, sportske ekipe, lovci, ribiči, udruge vinara i vinogradara, mjesni odbori te ostale ekipe (pravne i fizičke) s područja Grada Lepoglave, cijele Hrvatske i inozemstva. Prijaviti se može maksimalno 20 ekipa. Svaka ekipa treba imati minimalno tri člana od kojih jedan mora obavezno imati valjanu sanitarnu iskaznicu. Prijave se zaprimaju po redoslijedu prijavljivanja.

Ekipe su dužne osigurati pleh za pripremu kotlovine, plinsku bocu i plamenik /drva, povrće, začine i ostalo potrebno za pripremu kotlovine, dok organizator osigurava po ekipi tri kilograma mesa (svinjetine – vratina, kare), kilogram kobasica, kruh, vodu, papirnate ubruse, vilice i noževe, stol i dvije klupe, vreće za smeće i čišćenje prostora.

Pripremljenu kotlovinu ocijenit će stručni žiri u kojem će biti članovi Hrvatskog kuharskog saveza.Za prva tri mjesta dodijeljene će biti vrijedne nagrade i priznanja, a najboljoj ekipi i titula „Meštar od kotlovine“. Natjecanje će se održati 9. srpnja s početkom u 16.00 sati.

www.sjever.hr/lepoglava.hr
19.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.