Now Reading:
Općina Jesenje priprema bogat slavljenički program povodom Dana Općine, načelnik Cvrtila poziva na okupljanje u što većem broju
Full Article 3 minutes read

Općina Jesenje priprema bogat slavljenički program povodom Dana Općine, načelnik Cvrtila poziva na okupljanje u što većem broju

Općina Jesenje uskoro slavi svoj dan, koji se obilježava 24. lipnja, a u sklopu proslave Dana Općine i župe Jesenje te blagdana svetoga Ivana Krstitelja priprema se bogata proslava.

Općinski načelnik Dario Cvrtila zadovoljan je što nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa dostojno mogu obilježiti Dane Općine.

-Za naše sumještane i goste pripremili smo bogat program. Bit će tu za svakoga ponešto, od onih najmlađih do onih malo starijih, poput sportskih aktivnosti, glume, paljenja krijesa, uz naravno središnji dio proslave u petak na sam Dan općine kada će se održati i svečana sjednica gdje ćemo se osvrnuti na projekte odrađene u godini iza nas, kao i buduće planove. Veselim se da ćemo se moći svi zajedno proveseliti. Druženja smo nakon ove pandemije svi itekako željni i upravo to je ono što želimo, da se naši mještani opuste od svakodnevnih i briga i stresa i malo zabave i provesele. Nadam se da će nas i prognoza poslužiti i pozivam sve da dođu – poručio je Cvrtila.

Program počinje u subotu 18. lipnja u 15 sati Trap treningom u Lovačkom domu u Cerju, a na Brdu Jesenjskom u 19 sati obilježit će se Antunovo. U nedjelju, 19. lipnja u  8,30 sati strijelci će odmjeriti snage na natjecanju u streljaštvu u kategoriji trap kod Lovačkog doma.

Nakon vikenda, program se nastavlja u srijedu, 22. lipnja u 17 sati Dječjim danom ispred Doma kulture Gornje Jesenje. U četvrtak, 23. lipnja predviđen je Ivanjski krijes u Gornjem Jesenju na lokaciji Kostanjek, dok će se u 21 sat održati sveta misa u Župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja. 

U petak, 24. lipnja u Vinoteci u Gornjem Jesenju bit će Dani otvorenog podruma od 11 sati, a u istom terminu položit će se i vijenci na groblju. Potom će uslijediti svečana sjednica Općinskog Vijeća Općine Jesenje u Dom kulture u 12 sati, dok je popodnevni termin rezerviran za malonogometni turnir  U-19  na igralištu u Gornje Jesenje u 18 sati.

U subotu, 25. lipnja ispred Vatrogasnog doma s početkom u 16. 30 sati održat će se smotra i svečani mimohod DVD Gornje Jesenje i gostiju, a u 17 sati u Sportskoj dvorana OŠ Gornje Jesenje svečana sjednica DVD Gornje Jesenje povodom 70. obljetnice. U 19:30 sati na igralištu će nastupiti  mažoretkinje KUD-a Zagorec Radoboj, a nakon njih u 20 sati odigrat će se  Memorijalni turnir “Za Lijepoga”.

Posljednji dan proslave, u nedjelju, 26. lipnja počinje svetom misom u Župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u 11 sati, a poslije mise, u podne kreće druženje  za mještane i goste na parkiralištu Doma kulture ispred Vinoteke. Slavlje će završiti dramskom večeri u Domu kulture u 17 sati i košarkaškim turnirom u 18 sati u dvorani OŠ Gornje Jesenje.

www.sjever.hr
18.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.