Now Reading:
POSVE DRUGAČIJA UTRKA Lucky Trail serijal utrka kreće s Trakošćana
Full Article 3 minutes read

POSVE DRUGAČIJA UTRKA Lucky Trail serijal utrka kreće s Trakošćana

Za manje od dva tjedna s Trakošćana kreće ovogodišnji serijal Lucky Trail utrka. Bit će to drugo izdanje Lucky Traila Trakošćan, koji je prvi put održan prošle godine u svibnju.

Utrka je tada na livadu u blizini hotela Trakošćan, na šetnicu oko jezera i na obronke Ravne gore dovela 600 rekreativnih trkačica i trkača iz cijele Hrvatske, a slično će biti i ove godine.
I bila bi ovo samo još jedna najava još jedne utrke, da Lucky Trail nije posve drugačija utrka.

-Lucky Trail je timska trail utrka, što znači da se trči u prirodi, ali nitko ne nastupa sam, već imamo tročlane timove koji se međusobno natječu. Oni naravno često imaju kreativna imena, pa će se tako na Trakošćanu natjecati “Brzi i žestoki”, “Šepavci”, “Hude lisice”, “Moslavački popečci” i još mnogi, ukupno tek nešto manje od 200 timova tj. 600 natjecatelja. Naglasak je na boravku u prirodi, rekreaciji i zabavi, koje neće nedostajati. Pronašli smo odlične partnere u Dvoru Trakošćan, Hotelu Trakošćan i Općini Bednja, a i ove nas godine podržava Turistička zajednica Varaždinske županije i mnogobrojni sponzori. Činjenica da je trakošćansko jezero trenutno bez vode, nije utjecala na odaziv, a predivne, tek prolistale šume, bit će lijep kontrast tamnoj boji jezerskog dna – rekao je Zvonimir Mikašek, pokretač i direktor Lucky Trail serijala.

Prošle je godine, osim u Trakošćanu, Lucky Trail održan i u Parku prirode Papuk, gdje se i rodila ideja da se ove godine održe čak četiri utrke u ovom formatu.
Tako će serijal ove godine imati:

-Lucky Trail Trakošćan – 23. 4. 2022.
-Lucky Trail Delnice – 18. 6. 2022.
-Lucky Trail Papuk – 17. 9. 2022.
-Lucky Trail Nin – 29. 10. 2022.

Jasno je da će sudionici utrka uživati u četiri predivna krajolika Zagorja, Gorskog kotara, (brdovite) Slavonije i Dalmacije. Sve se utrke održavaju izvan glavne turističke sezone, pa tako pridonose turističkoj ponudi u mjesecima kada se manje putuje. Serijal prate motivi četiri lokacije utrke, na majicama i posebno dizajniranim medaljama koje dobivaju svi koji završe utrku. Spojene medalje funkcioniraju kao jedinstven kolaž, razlog više kolekcionarima medalja da dođu na sve četiri utrke.

-Na Lucky Trailu Trakošćan prošle smo godine ugostili trkače iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, Korčule, srednje Dalmacije, Primorja, Istre i cijele kontinentalne Hrvatske. Za vikend održavanja utrka popunjeni su bili smještajni kapaciteti, a mnogi su po prvi put posjetili kraj u kojem se trčalo. Naše su utrke prilagođene rekreativcima, obiteljima s djecom pa i onima koji nisu baš sportski tipovi i samo se žele prošetati prirodom i uživati u dobrom društvu koje širi pozitivnu energiju. Užitak u prirodi je na prvom mjestu, sportski rezultat je puno manje važan – zaključuju organizatori.

Više informacija o Lucky Trail utrkama pronaći ćete na web stranici https://luckytrail.run/

www.sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.