Now Reading:
REKONSTRUKCIJA OBRAZOVANJA „Izgradnja regionalnog centra kompetentnosti”, Kolar: Ovim projektom dobiti ćemo jedan od najmodernijih objekata!
Full Article 4 minutes read

REKONSTRUKCIJA OBRAZOVANJA „Izgradnja regionalnog centra kompetentnosti”, Kolar: Ovim projektom dobiti ćemo jedan od najmodernijih objekata!

Srednja škola Zabok je u okviru projekta „Izgradnja regionalnog centra kompetentnosti” provela otvoreni postupak nabave radova male vrijednosti za radove na uklanjanju dijela Srednje škole Zabok. Podsjetimo, ovim će projektom Srednja škola Zabok postati regionalni centar u turizmu i ugostiteljstvu, ali i jedini Centar u kontinentalnom dijelu Hrvatske gdje je najveći broj ugostiteljskih škola.

Procijenjena vrijednost nabave bila je 650 tisuća kuna bez PDV-a, a od tri pristigle ponude svim uvjetima i zahtjevima udovoljava tvrtka Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica, s cijenom od 635 tisuća kuna bez PDV-a, odnosno nešto više od 793 tisuće kuna. Ugovor je potpisan 22. rujna 2021. godine, a radovi su počeli danas, 04. listopada 2021. godine.

Kako ističe župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, bez vizije nema napretka! Dodaje, osmišljavanje projekta, projektiranje, dobivanje građevinske dozvole i priprema dokumentacije vrlo je zahtjevan, stručan i dugotrajan postupak, ali bez kojeg nema ni fizičke realizacije projekta.

– Ovo je najveći financijski projekt kojeg provodi županija otkada sam ja na čelu. Projekt je ujedno i najzahtjevniji budući da smo kompletnu školu morali preseliti u novi prostor. Dio škole smo prebacili u dvorac Bračak gdje će biti praktični dio za kuhare i konobare, a dio u Regeneraciju koja nam je izašla u susret i svoje prostore prilagodila da bi sljedećih godinu i pol dana mogli obavljati nastavu u tim prostorima. Vjerujem da će prije svega roditelji i naši učenici imati razumijevanja za neke stvari koje će se morati događati u sljedećih godinu i pol dana sa zajedničkim ciljem da ovaj projekt završimo u roku i da stvorimo europske i svjetske uvjete za njihovo daljnje školovanje – poručio je Kolar.

U sljedećih 60 dana, a po nacrtu projekta, biti će srušeni određeni dijelovi škole, a do kraja tjedna će biti dostupno javno savjetovanje projektne dokumentacije za izgradnju. Nakon 35 dana objaviti će se natječaj, a do kraja će se godine odabrati izvođač radova kako bi se nakon Nove godine krenulo s izgradnjom Centra kompetentnosti.

Ovime ćemo dobiti jedan od najmodernijih objekata ne samo u Hrvatskoj nego u ovom dijelu Europe i omogućiti našoj djeci da se školuju na jedan vrhunski način. Ovaj centar će imati cjeloživotno iskustvo i mogućnost da iz svih krajeva regije koju mi pokrivamo ljudi dolaze i upoznaju se s novim načinom rada i kvalitetom usluge koju mi kao najjača kontinentalna turistička destinacija u Hrvatskoj želim pružiti gostima i turistima – završio je župan Kolar.

Gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek ističe kako će se ovim projektom riješiti pitanje smještajnog kapaciteta u Zaboku.

Svjedok sam gradnje stare Ekonomske škole, čije dijelove ćemo sad srušiti. Uz Ekonomsku školu u toj je zgradi u jednom periodu započela Tekstilna škola, danas ŠUDIGO, isto kao i Gimnazija Zabok, za koju je 2000-tih izgrađena nova zgrada. Veseli nas ovaj projekt koji će omogućiti vrhunsku nastavu, vrhunske uvjete za sve koji će se školovati, ali će istovremeno obogatiti ponudu smještajnog kapaciteta u gradu Zaboku, koji kronično nedostaju – objasnio je Hanžek.

Ravnateljica Srednje škole Zabok, Draženka Jurec kaže kako se nastava odvija po propisima u privremenim prostorima, što će biti slučaj do početka iduće školske godine.

– Uspjeli smo u tri dana preseliti u nove, krasne prostore, koje nam je osigurala Krapinsko-zagorska županija, a pomoć smo imali i od Grada Zaboka. Na tim ćemo lokacijama biti do početka školske godine 2023./2024. – poručila je ravnateljica Jurec.

Podsjetimo, škola će kroz projekte koje provodi dobiti smještajni objekt – akademis, s jedanaest soba za vanjske goste i ugostiteljski objekt. Vrlo važan element je i konstrukcija restorana koji će raditi obroke za vanjske goste, a djeci pružiti mogućnost rada u restoranu. Predviđeno je nekoliko kabineta različitih namjena za učenje s namjerom edukacije i obrazovanja odraslih osoba, obzirom da taj element ovoj školi, a složiti ćemo se i mnogim drugima, nedostaje. U sklopu škole razvijat će se i poduzetnički hub koji će okupljati lokalne i regionalne OPG-ovce, uz dodatnu turističku agenciju.

mčaržavec/www.sjever.hr
04.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.