Now Reading:
KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: Odabrani najbolji radovi pristigli na natječaj “Moja županija bez korupcije”
Full Article 2 minutes read

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: Odabrani najbolji radovi pristigli na natječaj “Moja županija bez korupcije”

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije na svojoj je 14. sjednici odabralo najbolje radove koji su pristigli na ovogodišnji kreativni natječaj „Moja županija bez korupcije“ koji je jedinstven u Hrvatskoj i provodi se već šestu godinu zaredom.

Mladi kreativci iz osnovnih i srednjih škola svoju su percepciju korupcije kao društveno neprihvatljive pojave izrazili likovnim, literarnim i video radovima. Pristiglo je ukupno 52 rada, iz ukupno 9 osnovnih škola (zajedno sa područnim školama) te dvije srednje škole.

Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je uputio pohvale djeci na maštovitosti, promišljanju o svijetu oko sebe i uključivanju u borbu protiv korupcije, a pohvalama se pridružio i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, ujedno i član Antikorupcijskog povjerenstva, zajedno s predsjednicom Povjerenstva Jadrankom Lakuš.

Članovi Antikorupcijskog povjerenstva imali su doista pune ruke posla da među radovima pristiglim pod šiframa izaberu one najbolje kojima će pripasti i novčane nagrade.

Sukladno epidemiološkoj situaciji, odnosno važećim mjerama i preporukama, dodjela nagrada i zahvalnica održat će se sutra, 9. prosinca na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, a uključivat će samo mentore koji će u ime učenika preuzeti nagrade.

www.sjever.hr 09.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.