Now Reading:
VELIKO PRIZNANJE Najbolji grad za gospodarstvo u kategoriji gradova srednje veličine je Sveta Nedelja!
Full Article 3 minutes read

VELIKO PRIZNANJE Najbolji grad za gospodarstvo u kategoriji gradova srednje veličine je Sveta Nedelja!

Na proglašenju najboljih gradova u Republici Hrvatskoj održanom jučer u hotelu Hilton u Zagrebu, Grad Sveta Nedelja osvojio je nagradu Najbolji grad za gospodarstvo u Republici Hrvatskoj u kategoriji gradova srednje veličine. Time je treću godinu za redom obranio status najboljeg grada za gospodarstvo.

Nagradu je preuzeo gradonačelnik Dario Zurovec i tom prilikom istaknuo kako je nagrada rezultat poduzetih mjera i poreznog rasterećenja. Zahvalio je svima koji su pridonijeli tom uspjehu.
-Jako sam ponosan na rezultate koje smo ostvarili te se ovim putem zahvaljujem našim vrijednim poduzetnicima i obrtnicima, našim stanovnicima, gradskoj upravi, Gradskom vijeću i ostalima koji su doprinijeli ovom uspjehu, bez obzira na tešku godinu. Sveta Nedelja je najbolji izbor za pametno poslovanje i ugodan život – istaknuo je gradonačelnik Zurovec.

Tome svjedoče i podaci kako je u protekle 3 godine na području grada Svete Nedelje  zabilježen rast zaposlenosti od 20%. Podsjećamo, Grad Sveta Nedelja proveo je  najveće porezno rasterećenje jedinice lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Ukinut je prirez sa 6% na 0%, ukinut je komunalni doprinos za proizvodnju, kreativne industrije, financijski sektor, kulturu, obrazovanje i zdravstvo s 40,00 kuna/mᵌ na 0,00 kuna/mᵌ, ukinuta je i komunalna naknada za hotele, kampove i apartmanska naselja s 1,5% ukupnih prihoda na 0%, komunalni doprinos za stanogradnju ukinut je za gradnju tri i više stanova s 40,00 kuna/mᵌ na 0,00 kuna/mᵌ, dok je za gradnju jednog do dva stana smanjen za 50%.

Za gradnju niskoenergetskih kuća doprinos je smanjen za 80%, a za gradnju pasivnih kuća za 90%. Poslovni subjekti koji su oslobođeni komunalnog doprinosa, oslobođeni su i komunalne naknade u prvoj godini poslovanja, a smanjen je i paušalni porez za male iznajmljivače na zakonski minimum od 150,00 kuna po krevetu.
Komunalna naknada smanjena je za većinu građana Svete Nedelje u rasponu od 2% do 30%, a ukinuta je i naknada za izdavanje taxi dozvola. Grad Sveta Nedelja sufinancira i kamatu na poduzetničke kredite za investicije do ukupno 6%.

Ovogodišnji izbor najboljih hrvatskih gradova u organizaciji je Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos. U konkurenciji za nagrade najboljih u četiri kategorije, kvaliteta života, gospodarstvo, obrazovanje i demografska politika te povlačenje novca iz EU fondova, bilo je 128 gradova, podijeljenih u tri kategorije prema veličini. Izbor je bio sužen na 28 gradova koji su ušli u završno ocjenjivanje i izbor najboljih u navedenim kategorijama.

www.sjever.hr/svetanedelja.hr

21.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.