Now Reading:
DVOJE VARAŽDINACA VODI PROSVJETARE IZ CIJELE HRVATSKE U ŠTRAJK? – prvo najavili prosvjed a ako treba i štrajk
Full Article 2 minutes read

DVOJE VARAŽDINACA VODI PROSVJETARE IZ CIJELE HRVATSKE U ŠTRAJK? – prvo najavili prosvjed a ako treba i štrajk

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske najavili su prosvjed za 5. rujna na Markovu trgu koji će se održati neovisno o vremenskim uvjetima, kako navode. (t portal)

‘…Spremni smo na kišu, snijeg, sunčano, jako sunčano i promjenjivo vrijeme. Stići će ljudi koliko ih smije na Trg svetog Marka, a to je 1500. Sigurno će biti popunjeno 27 autobusa iz cijele Hrvatske. Organizacija kolone i okupljanje će biti na Trgu Republike Hrvatske od 10 do 11 sati’, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, inače Varaždinac, Branimir Mihalinec na konferenciji za novinare te dodao da se nada da će ih onda primiti i premijer Andrej Plenković, prenosi RTL.

Podnijeli su zahtjev za sastanak s premijerom Plenkovićem također 5. rujna u 12.30. Računaju da će se sastanak održati ‘ako je predsjedniku Vlade stalo da riješi problem povišica u sustavu obrazovanja’.

Ako ne bude htio razgovarati s njima, oni će 9. rujna najaviti štrajk do ispunjenja zahtjeva, a kada će početi i oblike štrajka, objavit će 9. rujna.

Dodajmo da je čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, također iz Varaždina, tako da će, ako Vlade ne prihvati njihove zahtjeve, dvoje Varaždinaca povesti prosvjetare prvo prosvjed a onda i štrajk.

www.sjever.hr/T portal 30.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.