Now Reading:
U KAKVOJ TO DRŽAVI ŽIVIMO? Tjerala djevojčice na prostituciju i dobili tek par godina zatvora. Samo par godina dobio i 54-godišnjak koji je imao spolni odnošaj s djetetom
Full Article 2 minutes read

U KAKVOJ TO DRŽAVI ŽIVIMO? Tjerala djevojčice na prostituciju i dobili tek par godina zatvora. Samo par godina dobio i 54-godišnjak koji je imao spolni odnošaj s djetetom

zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nedavno podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optužena hrvatska državljanka (1965.) proglašena krivom zbog počinjenja kaznenih djela podvođenja i prostitucije te osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci.

Istom presudom okrivljeni hrvatski državljanin (1965.) je proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, a okrivljeni hrvatski državljanin (1944.) proglašen je krivim zbog počinjenja dva kaznena djela spolnog odnošaja bez pristanka i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca. Okrivljeni hrvatski državljanin (1942.) proglašen je krivim zbog počinjenja kaznenog djela prostitucije i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. Hrvatski državljanin (1962.) oslobođen je optužbe za počinjenje kaznenog djela spolnog odnošaja bez pristanka.

-Žalba je podnesena zbog odluke o kazni u odnosu na 54-godišnjakinju, 75-godišnjaka i 77-godišnjaka jer državno odvjetništvo smatra da im je trebalo izreći strože kazne zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu višegodišnjeg prisiljavanja žrtava na neželjene spolne odnose s više osoba i posljedica koje žrtve trpe. Žalba je podnesena i zbog materijalnih i procesnih povreda za koje državno odvjetništvo smatra da su počinjene u prvostupanjskom postupku. U žalbi se također pobija pravilnost utvrđenih činjenica na kojima je sud temeljio oslobađanje okrivljenika optužbe – doznajemo u varaždinskom Državnom odvjetništvu.

www.sjever.hr/DORH 29.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.