Now Reading:
Toplički vatrogasci uskoro kreću na Svjetsko sportsko prvenstvo vatrogasaca u Rusiju
Full Article 2 minutes read

Toplički vatrogasci uskoro kreću na Svjetsko sportsko prvenstvo vatrogasaca u Rusiju

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice postoji od 1889.godine, a svoj je neprekidni kontinuitet djelovanja zadržalo sve do današnjih dana, dakle punih 130 godina. No, ono po čemu su posebno aktivni i uspješni je sudjelovanje u sportskim vatrogasnim disciplinama koje predstavljaju spoj atletike i vatrogasnih aktivnosti – utrka na 100 m sa preprekama, štafetna utrka 4x100m s preprekama, brzinska mokra vatrogasna vježba i penjanje na toranj.

Posljednjih 10-ak godina sve više pažnje posvećuju radu s mladima koje žele zainteresirati za dobrovoljni rad i nesebično pomaganje drugima, a danas u Društvu djeluje oko 30 članova mlađih od 18 godina, kazala je zapovjednica DVD-a Marinela Belavić.

U kontekstu sudjelovanja na vatrogasnim sportskim aktivnostima, svakako trebamo istaknuti Svjetsko sportsko prvenstvo vatrogasaca za mladež i odrasle u gradu Saratov u Rusiji koje će se održati od 8. do 16.rujna i na kojem će sudjelovati s ekipom seniorki i seniora te muškom i ženskom ekipom mladeži s ukupno 28 članova.

-Kako smo prošle godine nastupili u Republici Slovačkoj, želja nam je odazvati se i ovom Svjetskom prvenstvu i predstaviti Republiku Hrvatsku na ovom prestižnom natjecanju, te se nadamo boljem uspjehu od prošle godine. Uz treninge koje radimo intenzivno zadnjih mjeseci i uz malo natjecateljske sreće, nadamo se da uspjeh neće izostati, te možda donesemo i pokoju medalju – rekla nam je zapovjednica Belavić.

Na prošlogodišnjem natjecanju žene su zauzele 10. mjesto, a ove godine natječu se u 4 discipline i to za odrasle i za mladež, zajedno s Međimurskom županijom s kojom čine hrvatsku reprezentaciju vatrogasnog sporta.

M.Horvat/sjever.hr

27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.