Now Reading:
Sunčano, vruće i sparno se nastavlja, ali biometeorološka prognoza obećava dobro raspoloženje
Full Article 2 minutes read

Sunčano, vruće i sparno se nastavlja, ali biometeorološka prognoza obećava dobro raspoloženje

U jutro mjestimice u unutrašnjosti kratkotrajna magla. Uz lokalno jači razvoj oblaka poneki je pljusak s grmljavinom moguć uglavnom u gorju te u središnjoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice slaba do umjerena bura, a od sredine dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna većinom od 29 do 34 °C.

Od petka i dalje većinom sunčano, vruće i sparno. Uglavnom u unutrašnjosti povremeno više oblaka uz povećanu vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, osobito u zapadnim predjelima. Na kopnu ujutro mjestimice može biti magle. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u petak i subotu povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana slaba i umjerena, uglavnom podno Velebita mjestimice i jaka bura, a prema jugu jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome moru i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

Biometeorološka prognoza

Povoljne biometeorološke prilike će pridonijeti dobrom raspoloženju i primjerenoj radnoj koncentraciji. U najtoplijem dijelu dana kod osjetljivih ljudi na vrijeme može se javiti umor. Preporuča se prilagoditi dnevne aktivnosti dijelovima dana s manjim toplinskim opterećenjem.

sjever.hr

28.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.