Now Reading:
MAGIC.NET Više od tisuću špancirera dosad uživalo u neponovljivom doživljaju virtualne stvarnosti – ako još niste, morate u „dnevni boravak” u Gajevoj
Full Article 4 minutes read

MAGIC.NET Više od tisuću špancirera dosad uživalo u neponovljivom doživljaju virtualne stvarnosti – ako još niste, morate u „dnevni boravak” u Gajevoj

Ovogodišnji Špancirfest obiluje zanimljivim i zabavnim sadržajima – u nekima smo od njih imali priliku uživati i prijašnjih godina, a neki su potpuno novi. Među tim je novim sadržajima izložbeni salon tvrtke MAGIC.NET u Gajevoj ulici u Varaždinu (u prostoru uz kino Gaj) koji je doista pun pogodak (ocijenili špancireri)!

Znamo dobro da je važan dio zabave današnjim generacijama gaming, a MAGIC.NET je gamerima omogućio da svih deset festivalskih dana u njihovom izložbenom salonu potpuno besplatno isprobaju tehnologiju Oculus Rift naočala – budućnosti gaminga.

MAGIC.NET bavi se komunikacijskim uslugama – internet, telefon i TV i jedan su od pionira u uvođenju optičkog interneta, odnosno interneta nove generacije.

-Mala smo, ali pouzdana i fleksibilna tvrtka koju mnogi već dobro poznaju, ali budući da smo partner Špancirfesta, odlučili smo i na ovaj način približiti se građanima – kaže Igor Magić, direktor tvrtke MAGIC.NET i nastavlja:

-Ovo što nudimo za većinu je građana nešto sasvim novo – virtualne naočale pomoću kojih možete isprobati novo iskustvo, a zainteresiranost je tolika da nam nedostaje naočala. Najviše je posjetitelja iz one mlađe generacije, međutim kad njihovi roditelji dožive ovo iskustvo, ostanu wou!

Za one koji nisu upućeni objasnit ćemo da su Oculus Rift naočale koje pružaju neponovljiv doživljaj virtualne stvarnosti te korisnicima omogućuju potpunu uronjenost u sadržaj koji se prikazuje, odnosno virtualni svijet u kojem se nalazi. Iako virtualna stvarnost nije novost, način njezine primjene u sklopu Oculus Rift tehnologije iznimno je napredan, a MAGIC.NET posjetiteljima nudi mogućnost da iskuse (virtualnu) vožnju rollercoasterom u najluđim tematskim parkovima, iskušaju koordinaciju u slavnom Beat Saberu, uđu u boksački ring ili pomognu u borbi protiv zlih robota (atrakcija ovogodišnjeg Špancirefsta CRUZR isključen).

-Kad stavite ove naočale, uranjate u jedan novi svijet i vaš vas mozak vara, percepcija vas vara. Iako sjedite u stolcu, na mjestu, vaš mozak to ne zna i misli da ste doista na rollercoasteru, negdje u šumi, u nekom totalno drugom svijetu. Kad skinete VR naočale treba vam neko vrijeme za povratak u stvarnost – objašnjava Igor Magić.

Treba svakako spomenuti i činjenicu da ovdje nije riječ o statičnim igricama koje se igraju sjedeći za računalom.

-Kad igrate ove igre, ujedno vježbate, gibate se, skačete i oznojite se. Igrajući samo 20 minuta već se umorite, a jačina umora ovisi i o tome koju igru izaberete. Igrate se uz vježbu, što je u današnje vrijeme super! Ne preporučujemo, naravno, da se djeca konstantno tako igraju, moraju izaći i van na nogomet, košarku, baviti se drugim sportovima, ali ako već netko igra igrice, onda je odlično igrati upravo ovakve igre uz koje se gibate – poručuje Magić.

U izložbenom salonu MAGIC.NET-a imate priliku malo se vratiti i u prošlost i to zahvaljujući retro kutku.

-Postavili smo ovdje i kućište vrlo starog televizora, u njega stavili monitor i dali priliku djeci, ali ne samo njima, da igraju i nekad iznimno omiljene Nintendo igre, primjerice „Super Mario”. Mogu vam reći da kad dođu odrasli i to vide, odmah uzimaju joystick u ruke i daju se na posao – rekao nam je direktor tvrtke.

Nitko tko uđe u ovu igraonicu u srcu grada nije prepušten sam sebi. Naime, djelatnici MAGIC.NET-a ljubazno će vam i strpljivo sve objasniti i pružiti svu potrebnu pomoć, a rade u dvije smjene – od 9 do 13 te od 18 do 22 sata.

-Za nas su ovi špancirerski dani prilično naporni, ali nije nam ni žao ni teško, budući da je zainteresiranost i malih i velikih špancirera ogromna. U ovih prvih nekoliko dana Festivala u našem je salonu bilo više od tisuću ljudi – istaknuo je Igor Magić.

Ako još niste bili, svakako dođite! U igraonici MAGIC.NET-a u Gajevoj ulici usporedite igre koje su slovile kao tehnološki napredne prije 20-ak godina i suvremene VR naslove koje spadaju u vrh gaming industrije danas. Uz to, djelatnici tvrtke prezentirat će vam svoje usluge iz područja telekomunikacije te interneta i digitalne televizije.
Dobrodošli ste!

A.Kučić/Sjever.hr

27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.