Now Reading:
U Zagrebu je sve spremno za veliki sportski događaj – pogledajte na što je utrošeno 5 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu je sve spremno za veliki sportski događaj – pogledajte na što je utrošeno 5 milijuna kuna

bandić

U okviru posljednjih priprema za IAAF World Challenge Zagreb – 69. Hanžekovićev memorijal, gradonačelnik Milan Bandić i direktorica Mitinga Ivana Brkljačić obišli su u utorak saniranu atletsku stazu na stadionu ŠRC Mladost.

U sklopu radova temeljito su sanirani staza, skakališta i bacališta Mladosti po prvi put nakon 1999., a sama vrijednost radova iznosi oko 5 milijuna kuna s PDV-om.

Zahvalivši organizatorima na odličnoj organizaciji i ponovnim dovođenjem zvučnih atletičara u naš grad, gradonačelnik Bandić je naglasio da je Zagreb grad sporta i da je kao takav poznat u svijetu. Dodao je da su atletičarke Andrea Ivančević, Sandra Perković i nekad Blanka Vlašić te Ivana Brkljačić pomogle da Hanžekovićev memorijal postane tako popularan i popraćen u svijetu atletike.

Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku što smo nakon 20 godina napravili temeljitu obnovu staze i popratne infrastrukture na Mladosti, rekla je direktorica Mitinga Ivana Brkljačić. Kazala je da od iduće godine počinje novi sustav natjecanja, a Svjetska federacija će izabrati pet najboljih mitinga. Ove godine ćemo učiniti sve u našoj moći da nas stručnjaci svrstaju među najboljima na svijetu. Osim svjetskih zvijezda koji redovito nastupaju na Hanžeku, posebno nas veseli što će na ovogodišnjem izdanju Memorijala nastupiti hrvatske zvijezde Sandra Perković, Sara Kolak te fenomenalni Filip Mihaljević u bacanju kugle.

69. „Hanžek“ održat će se u utorak, 3. rujna, na stadionu Mladosti, dok će se dan ranije, u ponedjeljak, 2. rujna, kod zagrebačkih fontana održati natjecanje u bacanju kugle, 5. Memorijal Ivana Ivančića. Oba dana natjecanja ulaz je slobodan.

www.sjever.hr/Grad Zagreb 28.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.