Now Reading:
POČINJE ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE U DONJOJ DUBRAVI: Posavec – bolja škola znači bolju Donju Dubravu. Bolja Donja Dubrava znači bolje Međimurje a bolje Međimurje bolju Hrvatsku
Full Article 3 minutes read

POČINJE ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE U DONJOJ DUBRAVI: Posavec – bolja škola znači bolju Donju Dubravu. Bolja Donja Dubrava znači bolje Međimurje a bolje Međimurje bolju Hrvatsku

donja dubrava škola

U Osnovnoj školi Donja Dubrava, u Međimurskoj županiji, kreću radovi na energetskoj obnovi zgrade i školske sportske dvorane vrijedni gotovo 7 milijuna kuna. Riječ je o radovima sanacije kompletne vanjske fasade te postavljanja toplinske izolacije a zamijenit će se i vanjska stolarija. Postojeći kotlovi zamijenit će se novim kondenzacijskim plinskim uređajima, a na svim je zgradama u planu izvođenje zamjene kompletne postojeće rasvjete s novom visokoučinkovitom LED rasvjetom.

Ugovor o početku radova potpisali su direktor tvrtke BMD Stil d.o.o. Dražen Bedeković te ravnateljica Osnovne škole Donja Dubrava Mirjana Ribić koja je pritom podsjetila da je škola u Donjoj Dubravi eksperimentalna škola odnosno “Škola za život” što znači da se ona oprema sa najmodernijom opremom što znači da će osim energetski škola biti i digitalno učinkovita.

U Donjoj Dubravi na potpisivanju ugovora bio je i župan Matija Posavec koji je za školu rekao da je ona ogledan primjer u Međimurju kako se radi bolje obrazovanje, kako se radi bolja zajednica te kako se ulaže u učenike i djelatnike.

Za energetsku obnovu objekta kazao je da je to veliki korak jer je vrijednost investicije oko 6,5 milijuna kuna čime škola dobiva ljepši izgleda ali i funkcionalnost te postaje pristupačnija teže pokretljivim osobama budući će se ujedno izgraditi i rampa za lakši prilaz u objekt.

-Drago mi je da je u segmentu energetske obnove ovo škola sa jednim od viših iznosa financiranja. U pravilu vam se energetske obnove kreću od 3 do 4 milijuna kuna. Ovaj iznos od 6 milijuna kuna znači da će i zahvati biti obimniji – pojasnio je Posavec te zaključio da bolja škola u Donjoj Dubravi znači bolju Donju Dubravu. Da bolja Donja Dubrava znači bolje Međimurje a bolje Međimurje znači i bolju Hrvatsku. Podsjetimo, veći dio sredstava za energetsku obnovu dobiven je preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Inače, radovi će trajati 180 dana dok predstavnici izvođača radova očekuju da će se svi rokovi ispoštovati.

Načelnik Marijan Varga sretan je što će općina imati uređen objekt a najavio je da će se do škole uskoro urediti novo dječje igralište. Također, u Općini se uređuje i dom kulture. Zaključio je da je Donja Dubrava u ovom trenutku jedno interesantno gradilište i poželio je da se ovakvi projekti nastave i idućih godina.

s.kalajdžija/sjever.hr 28.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.