Now Reading:
ŠPANCIRAMO I DO TRŽNICE Ove subote Dan zimnice na varaždinskome placu
Full Article 2 minutes read

ŠPANCIRAMO I DO TRŽNICE Ove subote Dan zimnice na varaždinskome placu

Sandra Gašparić, talentirana blogerica i vlasnica portala ReciPeci, jednog od najpopularnijih portala za gastronomiju u Hrvatskoj, ove subote na varaždinskome placu priprema svoj novi specijalitet. Za Dan zimnice odabrala je pripremu pekmeza od jabuka, pa se pozivaju svi koji žele vidjeti Sandru ‘na djelu’ da ove subote obavezno posjete varaždinsku tržnicu. Dođite i provjerite koji je Sandrin ‘tajni sastojak’ za najukusniji i najjednostavniji pekmez koji ste ikad probali!

Varaždinska Gradska tržnica već treću godinu zaredom organizira Dan zimnice. Ove godine održat će se u subotu 31. kolovoza, a obilježit će ga gostovanje viralne kuharice Sandre Gašparić koja će u ovoj prigodi održati radionicu izrade svojeg pekmeza od jabuka. Riječ je, naime, o malo drugačijem pekmezu koji će razuvjeriti sve one koji proces kuhanja pekmeza smatraju dugotrajnim i neisplativim. Sandrin pekmez od jabuka okusom podsjeća na pekmez od marelice, može se pripremati u bilo koje doba godine, idealan je za palačinke i slatke zalogajčeke, a oduševit će sve koji će ga koristiti kasnije i u pripremi kolača. Sandra u svoj pekmez stavlja i jedan sasvim neobičan ‘tajni sastojak’, zahvaljujući kojemu ovaj pekmez ima tako jedinstven okus i zove na još. ‘Tajni sastojak’, kao i naravno cijeli recept, Sandra će podijeliti s posjetiteljima na tržnici, a bit će i na raspolaganju za pitanja i savjete.


Svi sastojci za Sandrin neodoljiv pekmez dostupni su na tržnici, a uz malo sreće, posjetitelji će moći i osvojiti staklenku. Naime, tržnica priprema mini kviz znanja, a najupućeniji znalci o zimnici osvojit će ukupno četrdeset staklenki, koliko će ih Sandra toga dana pripremiti.
Ovo doba godine idealno je za konzerviranje voća i povrća jer ga ima u izobilju, a svi koji se posvećuju pripremi zimnice, posjećuju i plac. Povodom službenog Dana zimnice prodavači na tržnici će nuditi i zimnicu od svojih proizvoda, a naravno, sve će ‘kumice i kumeki’ rado podijeliti pokoji savjet i recept sa svojim kupcima.
Pozivaju se stoga svi na plac – oni koji kuhaju po sastojke, a oni koji ne kuhaju, po gotove pripravke varaždinskih kumica. Započnite stoga španciranje na predzadnjem danu Špancirfesta, upravo posjetom varaždinskome placu!

Foto: arhiva

www.sjever.hr

27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.