Now Reading:
KINESKA INVESTITORICA YU IMA VELIKE PLANOVE: Gotovo je sigurno da Titova škola postaje luksuzan kongresni centra – ali ima još…..
Full Article 3 minutes read

KINESKA INVESTITORICA YU IMA VELIKE PLANOVE: Gotovo je sigurno da Titova škola postaje luksuzan kongresni centra – ali ima još…..

Kineska investitorica Jiang Yu svojim velikim planovima plijeni pozornost hrvatske javnosti koja je već upoznata s projektima u  Kumrovcu, Krapinskim Toplicama, Velikoj Gorici, Zadru i Osijeku, ali bilo bi smiješno misliti kako će na tome stati. Saznali smo što je još na umu uspješnoj ulagačici iz Kine i kakvi su joj interesi u Slavoniji, Istri i Dubrovniku – donosi Lider.hr.

Kineska poduzetnica Jiang Yu domaću je javnost zainteresirala kao investitorica koja je jedina pokazala interes za kupnju bivše političke škole u Kumrovcu, koju planira urediti i prenamijeniti u luksuzni hotel, a već  je potpisala sporazum o izgradnji nogometnog stadiona u Velikoj Gorici te memorandum o nizu investicijskih projekata u Krapinskim Toplicama. Osim toga, Jiang Yu je zainteresirana i za projekte morskih, riječnih i zračnih luka, slobodnih zona, sportske infrastrukture te zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj.

Koji su vaši planovi u Hrvatskoj? U kojoj je fazi projekt bivše političke škole u Kumrovcu za koji ste jedini iskazali interes?  

– Planiramo izgraditi hotel kojeg ćemo pretvoriti u kongresni centar i kombinirati ga sa sadržajima zdravstvenog turizma. Želimo da to bude objekt sa četiri zvjezdice s brojnim sadržajima koji će se uklopiti u fantastičan okoliš što je i najveća vrijednost ove lokacije. Planirana investicija ovog projekta iznosi približno 200 milijuna kuna. Idejno rješenje će se izraditi do kraja godine i vjerujemo kako bismo s izgradnjom mogli krenuti tijekom 2020. Zainteresirani smo i za Spomen dom kao iznimno atraktivnu lokaciju, čak i bliže samom centru mjesta gdje postoji ogroman potencijal za dodatni razvoj destinacije u cjelini. Zainteresirani smo i za nogometno igralište u Kumrovcu. U svemu tome dužna sam se posebno zahvaliti timu CSEBA-e (Chinese Southeast European Business Association) na čelu s Mariom Rendulićem te lokalnim vlastima u Kumrovcu i Krapinskim Toplicama, koji su iznimno zaslužni za to što ćemo ući u investicijske projekte u Hrvatskom zagorju. ..više čitajte nahttps://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/ususret-danu-velikih-planova-investitorica-jiang-yu-ekskluzivno-otkriva-planove-u-rh/

www.sjever.hr/Lider.hr 27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.