Now Reading:
Najboljem radniku 100.000 kuna, samo treba biti marljiv, kolegijalan, pošten, lojalan…
Full Article 3 minutes read

Najboljem radniku 100.000 kuna, samo treba biti marljiv, kolegijalan, pošten, lojalan…

poduzetnik - ured

Prijaviti se može svatko i prijaviti ga mogu kolege, šefovi, mušterije… koji moraju objasniti zbog kojih je postupaka kandidat zaslužio nositi titulu koja ističe moralnost na poslu.

Gdje naći ‘dobrog’ radnika, koji bi (ne nužno tim redoslijedom) bio produktivan, stručan, marljiv, lojalan, poduzetan, inovativan, svakako i kolegijalan, pošten, solidaran…

Pitaju se to proteklih godina mnogi domaći poslodavci svih fela, no pitanje je zapravo retoričko, jer, znaju i oni, radna snaga je u Hrvatskoj u deficitu u kategoriji kvantitete, a uz nju treba zadovoljiti i kvalitetu, koja znači i dodatnu, gotovo presudnu prednost na tržištu rada. No, radnike koji ‘pomiruju’ i spajaju većinu poželjnih karakteristika ipak nije nužno u Hrvatskoj tražiti svijećom niti ih uvoziti, naprotiv, oni ‘svijetle’ tu u uredu, tvornici, pogonu, na polju, susjednom katu.

Oni su kao ‘Mali svjetionik za velike ljude’, što je naziv projekta, nagradnog natječaja u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Mazars Hrvatska, tvrtke distributera kabela Tim Kabel, Udruge Partner i Zaklade Rhema, kojim se traži ‘obični’ zaposlenik, vrijedan čovjek koji svakodnevno pridonosi okolini poštujući načela vrijednosti rada i poštenja. Ove jeseni natječaj se provodi drugi put, nakon što je lani između više od stotinu prijavljenih kandidata najboljim proglašen zaštitar Mate Orlović. Uz titulu mu je pripala i novčana nagrada od 50.000 kuna, što je ove godine podignuto na 100.000 kuna!

“Organizacijski tim u jednom trenutku bio je zabrinut za održivost projekta, no udvostručenje fonda je dokaz da istomišljenika ima, štoviše, mnogi su prepoznali vrijednost dobrih ljudi, ali to u moru negativnih vijesti zna ispasti iz fokusa, pa se često priča o odlascima mladih, iskorištavanju radnika, potplaćenosti i slično”, ističe voditeljica projekta Ružica Marta Ljubičić iz Mazarsa. Kako objašnjava, iznos fonda ovisi o potpori poduzeća projektu i isključivo je odraz njihova razumijevanja da treba ukazivati na odlične primjere.  

Ima ih oko nas
Mali svjetionik za velike ljude su, inače, pokrenuli Kristijan Cinotti, direktor Mazars Cinottija i Ivan Topčić, vlasnik i direktor zagrebačkog Tim Kabela, jer su bili uvjereni, a to ih prati i dalje, da je moguće biti poduzetnik i istovremeno i dobar kršćanin. Oni se, opisuje se u projektu, uvijek trude nagraditi svoje zaposlenike pošteno i tako im omogućiti ugodniji život ovdje u Hrvatskoj. Puni je naziv priznanja za najboljeg radnika ‘Nagrada dr. Dražen Glavaš’, u spomen na sveučilišnog profesora i kršćanskog intelektualca, organizatora The Global Leadership Summita u Hrvatskoj, koji je umro u 50. godini krajem 2017.

www.sjever.hr/poslovni.hr 26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.