Now Reading:
Na X. memorijalu Oreški Carović sudjelovale 22 ekipe vatrogasnog podmlatka i mladeži
Full Article 3 minutes read

Na X. memorijalu Oreški Carović sudjelovale 22 ekipe vatrogasnog podmlatka i mladeži

Protekle subote na nogometnom igralištu u Šandorovcu održan je X. memorijal Oreški Carović. Riječ je o vatrogasnom natjecanju za pomladak i mladež na kojem su nastupile 22 ekipe iz cijelog Međimurja, ali i drugih dijelova Hrvatske.

Ovo vatrogasno natjecanje tradicionalno se održava krajem kolovoza u spomen na pokojne istaknute članove ove zajednice. Unazad deset godina, u ovo mjesto uz Dravu dolaze momčadi i ekipe, te se natječu uz mnogo druženja. Natjecanje su pratili brojni vatrogasni dužnosnici, a na proglašenju pobjednika bili su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat te gđa Biserka Bezek, kćer pokojnog Oreškog. Svi oni izrazili su zadovoljstvo što se ovo natjecanje kontinuirano odražava već deset godina. Posebno su naglasili činjenicu da brojnost djece i mladih koja unatoč ljetnim praznicima sudjeluje na ovom i sličnim natjecanjima, pokazuje da čakovečko i međimursko vatrogastvo ima osiguranu budućnost.

U kategoriji pomladak muški treće mjesto osvojili su članovi DVD-a Pribislavec, drugi je bio pomladak iz Gornjem Mihavljevca, dok su najbolji rezultat postigli oni iz Kuršanca. Najviše ekipa natjecalo se u kategoriji mladež muški, njih devet. Treći su bili članovi DVD-a Ostrna, drugi DVD-a Gardinovec, dok su najbolji rezultat postigli mladi vatrogasci iz Krištanovca.

Kod žena, u kategoriji pomladak natjecale su se samo dvije ekipe. Od Šenkovca je bila bolja ekipa iz Donjeg Mihaljevca. Od sedam ekipa koje su svoje snage odmjerile u kategoriji mladež žene, treće mjesto osvojile su vatrogaskinje iz Svete Marije. Druga je bila ekipa domaćina Šandorovca, dok je prvo mjesto otišlo DVD-u Gardinovec.

www.sjever.hr 26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.