Now Reading:
Održana peta po redu manifestacija Bučnica Fest – dobitnik Zlatne buče Hostel Kumrovec
Full Article 3 minutes read

Održana peta po redu manifestacija Bučnica Fest – dobitnik Zlatne buče Hostel Kumrovec

bučnicafest

Danas je u Zagorskim selima svečano otvorena još jedna manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji, Bučnica Fest. Gospodarska je to, turistička i edukativna manifestacija, pokrenuta s ciljem promocije zagorske tradicionalne kuhinje – bučnice – u organizaciji Turističke zajednica Općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela. Otvorenju Bučnica Festa nazočili su zamjenik ministrice Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.

“Radi se o rotirajućoj manifestaciji naše turističke zajednice Općina Kumrovec, Desinić i Zagorska sela i ove godine je u Zagorskim selima. Ove godine je najviše izlagača, najviše posjetitelja što dokazuje da dobro radimo i da smo na dobrom putu da se Bučnica Fest brandira kao jedna od jačih manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji”, izjavila je načelnica Ksenija Krivec Jurak.

“Ovo je peta po redu Bučnica Fest kojoj je Ministarstvo poljoprivrede suorganizator. Sa svojim stručnim sadržajima savjetinici, bivši djelatnici Savjetodavne službe, na neki način žele oplemeniti ovu manifestaciju, ljudima pokazati određene novine koje Ministarstvo poljoprivrede radi, od samih programa projekata koji se nude proizvođačima, a želimo i potencirati da bučnica bude u procesu zaštite, a na kraji i da bude zaštićena na nacionalnoj i na europskoj razini”, rekao je zamjenik ministrice Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek.

Otvorenju je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je izjavio kako su ovakve manifestacije jedna dodatna ponuda hotelima i dio promocije OPG-ova. “Danas smo imali 13 proizvođača bučnice, ali i preko 30 OPG-ova koji nude svoje proizvode i to je jedna sjajna mogućnost da se oni dodatno promoviraju”, dodao je župan Željko Kolar.

I ove godine organizirano je natjecanje i izradi najbolje bučnice, a natjecalo se 13 ugostiteljskih objekata. Ovogodišnji pobjednik i dobitnik nagrade Velika buča za najbolju bučnicu je Hostel Kumrovec. Vlasnik Hostela Marijan Žnidarec izjavio je kako nema velike tajne u izradi bučnice i kako im ovo priznanje puno znači jer već peti put pokušavaju pobijediti, a ove godine su i uspjeli.

Osim degustacije bučnice i bučinih proizvoda očekuje vas i zanimljiv kulturno-umjetnički program, animacijski kutak za najmlađe i sve to do 21 sat.

m.sopek/sjever.hr 25.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.