Now Reading:
Ukoliko planirate iseliti iz Hrvatske, odaberite neku od zemalja u kojima se najduže živi – pogledajte koje su to zemlje
Full Article 1 minutes read

Ukoliko planirate iseliti iz Hrvatske, odaberite neku od zemalja u kojima se najduže živi – pogledajte koje su to zemlje

Znanstvenici sa Sveučilišta u Pennsylvaniji su otkrili kako je prva na listi Australija s najdužim životnim vijekom. U istraživanju je uvršteno 15 zemalja diljem Europe uključujući i Ameriku i Aziju u kojima ljudi žive najduže. Hrvatska se ne nalazi na ovom popisu.

Voditeljica istraživanja doktorica Collin Payne rekla je: “Popularno je vjerovanje kako Japan i Nordijske zemlje prednjače u kvaliteti i duljini života, ali i Australija se nalazi u samom vrhu. Rezultati imaju veze i s time što Australija ima visoki standard. Jednostavne stvari kao što su dovoljno hrane kao i manjak sukoba igraju veliku ulogu.”

Švicarke tako u prosjeku žive 79,03 godina, dok Švicarci žive 74,1 godinu, dugo rangirane su žene u Australiji koji žive 78,9 godina, dok kod muškaraca najdulje žive Šveđani s prosjekom od 74 godine. Na zadnjem mjestu i kod žena i kod muškaraca nalazi se Portugal. Žene u Portugalu tako žive u prosjeku 69,19 godina, a muškarci 64,77 godina.

sjever.hr/vecernji.hr

24.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.