Now Reading:
Prvi je sprave za mučenje i torturu u Koprivnici razgledao premijer – POGLEDAJTE MEGA FOTOGALERIJU SJAJNOG RENESANSNOG FESTIVALA
Full Article 2 minutes read

Prvi je sprave za mučenje i torturu u Koprivnici razgledao premijer – POGLEDAJTE MEGA FOTOGALERIJU SJAJNOG RENESANSNOG FESTIVALA

Sinoć je u Koprivnici započeo Renesansni festival koji je ove godine posvećene mučenju odnosno glavna je tema tortura. Radi se o manifestaciji koja traje sve do nedjelje, a koja i ove godine očekuje veliki broj posjetitelja. Podsjetimo, prošlogodišnju je obišlo više od 50 tisuća gostiju.

Festival okuplja oko 1000 originalno kostimiranih sudionika iz zemlje i inozemstva (Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Češke, Austrije, Njemačke, Rusije, Poljske) od kojih ćemo izdvojiti neke: Koprivnički mušketiri i haramije, vitezovi, srednjovjekovni obrtnici, kuhari, krčmari, dame, kmetovi, zabavljači, gutači vatre i drugi. Ogroman prostor bedema prekriven je srednjovjekovnim šatorima, logorima, opsadnim spravama, kulama, a prizor zaista djeluje impozantno. Trajanje manifestacije je i duboko u noć, jer mnogi sudionici ostaju u svojim logorima, a naročito je impresivan noćni napad na grad koji je obasjan stotinama baklji, žaračima i eventualno mjesečinom.

A jedan od prvih posjetitelja jučer je bio i premije Andrej Plenković koji je u društvu župana Koprivničko-križevačke županije, Darka Korena, i gradonačelnika Koprivnice, Mišela Jakšića, obišao Festival. U Koprivnicu su stigli i ministar turizma Gari Capelli te ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji:

s.kalajdžija/sjever.hr 23.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.