Now Reading:
MEĐIMURSKI MINISTAR GOSPODARSTVA HORVAT: Rješavamo nedovršene projekte iz nekih prošlih vremena
Full Article 3 minutes read

MEĐIMURSKI MINISTAR GOSPODARSTVA HORVAT: Rješavamo nedovršene projekte iz nekih prošlih vremena

ministar horvat

Nakon uspješno dovršenog postupka javne nabave, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u srijedu je potpisan ugovor o dovršetku izgradnje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL-a) s tvrtkama Strabag d.o.o. i Strabag Property and Facility Services d.o.o., koje će izvoditi radove. Ukupna vrijednost ugovora o izvođenju radova je 70,5 milijuna kuna (bez PDV-a), a očekuje se kako bi sam objekt trebao biti u funkciji od mjeseca travnja 2020. godine, točno 7 mjeseci od početka izvođenja radova.

Ugovor su potpisali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, te ovlašteni predstavnici tvrtki zajednice ponuditelja Daniel Stepinac i Sven Müller, uz prisustvo državnih tajnika Ministarstva Nataše Mikuš Žigman te Marija Antonića.

Ovime nastavljamo s razvojem koncepta uspostave centra za podršku poduzetništvu koja će se temeljiti na razvoju digitalnih kompetencija i primjene novih tehnologija za razvoj digitalnog gospodarstva. Ova je Vlada od samog početka mandata odlučno krenula u realizaciju novih, ali i završetak svih postojećih projekata i otvorenih pitanja koja postoje još iz nekih prijašnjih vremena, a do današnjeg dana su ostala nedovršena. Današnji potpis ugovora još je jedan dokaz tome i nadam se da će cijeli posao biti završen u što skorijem roku na obostrano zadovoljstvo“, istaknuo je tom prilikom ministar Horvat.

Ovaj projekt za nas predstavlja veliki izazov. Zbog toga mi je posebno drago da s predstavnicima Ministarstva gospodarstva imamo vrlo kvalitetnu suradnju i uopće ne sumnjam kako ćemo ovaj posao završiti u roku te u skladu s najvišim kvalitativnim standardima. Naravno, uložit ćemo maksimalne napore da se to dogodi i prije određenog roka, jer smatramo da je to moguće i veselimo se početku radova koji bi trebali krenuti već početkom mjeseca rujna“, napomenuo je jedan od direktora Strabaga Sven Müller, s ponosom istaknuvši kako ova tvrtka posluje u Hrvatskoj već 25 godina te zapošljava oko 1.000 ljudi koji iznimno kvalitetno odrađuju svoj posao.

www.sjever.hr 22.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.