Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija brine za sigurnost u prometu – ovo ljeto asfaltirane ceste na čak 20 lokacija
Full Article 3 minutes read

Koprivničko-križevačka županija brine za sigurnost u prometu – ovo ljeto asfaltirane ceste na čak 20 lokacija

koprivnica ceste

Župan Darko Koren u pratnji zamjenika župana Darka Sobote, županijskih pročelnika, ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije Dragutina Guzalića, predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Vlade Bakšaja te načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića i suradnika obišao je u utorak rekonstruiranu dionicu županijske ceste 2116 u Općini Gola.

Ravnatelj Guzalić je župana izvijestio o tehničkim detaljima i dinamici rekonstrukcije te pojasnio kako su radovi izvršeni prema Planu radova pojačanog održavanja cesta za 2019. godinu.

Predmetna dionica koja je obuhvaćena rekonstrukcijom odnosi se na nastavak Dravske ulice u Goli prema naselju Novačka. Dužina na kojoj su izvršeni radovi je 1200 m, a iznos investicije je 467.205 kuna“, izvijestio je ravnatelj Guzalić.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je tijekom ljetnih mjeseci ŽUC uložio velike napore kako  bi se u suradnji s jedinicama lokalne samouprave rekonstrukcijama i obnovama cesta osigurali adekvatni sigurnosni prometni uvjeti za stanovnike Koprivničko-križevačke županije.

„Tijekom ljeta smo odredili prilično zahtjevan tempo obnove prometne infrastrukture na području naše županije, jer na prvom nam je mjestu sigurnost naših stanovnika koji svakodnevno prometuju cestama. Nastojimo ravnomjerno obnavljati dionice u svim dijelovima županije pa se tako tijekom ljetnih mjeseci radilo na gotovo dvadeset lokacija na području cestarija Koprivnica, Đurđevac i Križevci. Osim ŽUC-u zahvalu upućujem i čelnicima jedinica lokalne samouprave koji su pomogli u financiranju dijela radova  vlastitim sredstvima”, kazao je župan Koren prilikom obilaska.

Načelnik Općine Stjepan Milinković zahvalio je svima na dolasku te napomenuo kako je sigurno prometovanje lokalnim cestama prioritet uz želju da se i ostale dionice obnove u što skorijem vremenu.

 Ukupna vrijednost radova koji će se izvršiti do kraja kolovoza na prometnicama u nadležnosti ŽUC-a iznose 10.4 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz proračuna ŽUC-a te proračuna općina i gradova.

www.sjever.hr/kckzz.hr 22.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.