Now Reading:
FOTO: “Kup DVD-a Hrženica 2019” okupio 600 vatrogasaca iz sjeverne Hrvatske
Full Article 3 minutes read

FOTO: “Kup DVD-a Hrženica 2019” okupio 600 vatrogasaca iz sjeverne Hrvatske

U subotu 17. kolovoza u Hrženici je održano tradicionalno vatrogasno natjecanje pod nazivom „Kup DVD-a Hrženica 2019“ koje DVD Hrženica organizira neprekidno posljednjih 12 godina. Na samom natjecanju nastupilo je rekordnih 58 natjecateljskih desetina, s ukupno 600-tinjak sudionika podijeljenih u 6 kategorija. Na natjecanje su se odazvale ekipe iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-Križevačke, Virovitičko-Podravske, Krapinsko-Zagorske i Karlovačke županije.

I ove godine postignuti rezultati ubrajaju u Kup Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za mladež i pomladak. Spomenimo kako je tijekom godine održano još 6 natjecanja na području Varaždinske županije, čiji rezultati se ubrajaju u spomenuti županijski kup, a to su natjecanja organizirana u Novom Marofu, Gornjem Kučanu, Donjoj Voći, Leskovcu, Brstecu i Varaždinu. Spomenutih sedam natjecanja, kao i vatrogasne organizacije koje ih organiziraju već dugi niz godina okupljaju velik broj odjeljenja vatrogasnog pomlatka od 6-12 godina i mladeži od 12-16 godina te je upravo iz tog razloga organizacija županijskog kup natjecanja povjerena vatrogasnim organizacijama koje vrlo uspješno rade s mladim naraštajima.

U kategoriji pomlatka u dobi 6-12 godina koji se natječu u vježbi s brentačama, nastupilo je ukupno 29 odjeljenja. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su djevojčice iz DVD-a Tužno ispred članica DVD-a Nedeljanec-Prekno i DVD-a Breznički Hum. U muškoj kategoriji prvo mjesto i prijelazni pehar osvojili su članovi DVD-a Selnica Podravska ispred članova DVD-a Donja Voća i DVD-a Bisag. Tijekom proglašenja rezultata za ekipe pomlatka, prisutnima se obratio Stjepan Kovaček, zapovjednik VZO Sveti Đurđ koji je spomenuo kako je ovaj Kup jedno od najmasovnijih, ali i najbolje organiziranih natjecanja u Varaždinskoj županiji.

U kategoriji mladeži u dobi 12-16 godina koji se natječu na stazi s preprekama, sudjelovalo je ukupno 17 odjeljenja. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojile su članice DVD-a Karlovec Ludbreški ispred članica DVD-a Remetinec i DVD-a Koprivnica. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Mrzljaki-Goljak ispred članova DVD-a Koprivnica i DVD-a Leskovec. Prilikom proglašenja rezultata za ekipe mladeži prisutnima se obratio Krunoslav Turković, predsjednik VZO Sveti Đurđ koji je izrazio zadovoljstvo provedbom samog natjecanja te spomenuo kako će ukupni rezultati biti proglašeni u okviru nadolazećeg županijskog vatrogasnog natjecanja u Varaždinu.

Prisutnima se također obratio i voditelj natjecanja Ivan Debelec, koji je posebno pozdravio odjeljenja mladeži koja su zajedno sa DVD-om Hrženica i DVD-om Karlovec Ludbreški ove godine boravila u Kampu Vatrogasne mladeži HVZ-a u Fažani (DVD Mrzljaki-Goljak, DVD Koprivnica, DVD Otrovanec, DVD Lobor i DVD Krapinske Toplice).
U kategoriji seniora nastupilo je 12 odjeljenja. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Hrženica, koje su kao domaćini pehar za prvo mjesto prepustile članicama DVD-a Sigetec Ludbreški. Pehar za drugo mjesto osvojile su članice DVD-a Otrovanec, a pehar za treće mjesto članice DVD-a Ludbreg. U muškoj kategoriji prvo mjesto i prelazni pehar osvojili su članovi DVD-a Ludbreg ispred DVD-a Bolfan i DVD-a Šemovec.

Spomenimo kako su na ovom natjecanju sudačku ekipu činili suci s područja VZO Sveti Đurđ, odnosno Krunoslav Turković, Kristijan Šantavec, Kristijan Juričan, Filip Janičar, svi iz DVD-a Karlovec Ludbreški, zajedno sa sucima iz DVD-a Hrženica, Stjepanom Kovačekom, Mirkom Stančinom, Goranom Čanakijem i Ivanom Debelecom, uz pojačanje Zlatka Orsaga iz DVD-a Vularija, iskusnog suca s međunarodnom sudačkom licencom. Sudačku ekipu predvodio je Dubravko Štefec kao kontrolor Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

sjever.hr

21.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.