Now Reading:
DUBRAVKA ŠUICA POTVRDILA – “ako ja odem u Europsku komisiju Sunčana Glavak ide u EU parlament”
Full Article 2 minutes read

DUBRAVKA ŠUICA POTVRDILA – “ako ja odem u Europsku komisiju Sunčana Glavak ide u EU parlament”

hdz

Andrej Plenković, šef HDZ-a i premijer RH, nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke potvrdio je da su spomenuta tijela podržala prijedloga da Dubravka Šuica postane članica Europske komisije – prenosi T portal.

Govoreći o Dubravki Šuici i njenoj kandidaturi za Europskou komisiji kao i portfelju kojeg bi mogla dobiti naveo je da novoizabrana šefica EK Ursula von der Leyen, kojoj mandat počinje 1. studenog, nije slučajno u Zagreb došla nakon što je izabrana.

‘Von der Leyen je za predsjednicu EK izabrana zahvaljujući i Hrvatskoj. To je bitno i nije slučajno došla u Zagreb nakon što je izabrana. Kada zemlje kandidiraju onda obavljaju formalne i neformalne konzultacije. Išli smo da naš odabir na zadovoljstvo Hrvatske i šefice EK. Što se tiče portfelja tu vodimo razgovore u diskreciji i dopuštamo Ursuli da njen ustroj i podjela portelja omogući homogen rad tog tijela. Mi znamo što su naše ambicije i kada dođemo do toga za dva do tri tjedna i javnost će biti upoznata’, kazao je Plenković.

Šuica je istaknula da se ne boji dužnosti i dodala da je to prije svega politička funkcija.

‘ Puno je resora koji me interesiraju ne bi sad špekulirala, radila sam u puno odbora. Puno ima tema koje me interesiraju i s kojima se bavila’, kazala je Šuica i potvrdila da će ako bude izabrana u EK da Sunčana Glavak ići na njeno mjesto u Europski parlament.

www.sjever.hr/T portal 21.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.