Now Reading:
3. Trail Sveti Juraj na Bregu u spomen na Stjepana Koraja u nedjelju, 25. kolovoza
Full Article 2 minutes read

3. Trail Sveti Juraj na Bregu u spomen na Stjepana Koraja u nedjelju, 25. kolovoza

Stjepan Koraj

Treću godinu zaredom održat će se utrka u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog predsjednika AK Međimurje. Njegovo srce prestalo je kucati 17. lipnja 2017. godine na polumaratonskoj utrci u Fužinama, pa se od te godine u kolovozu održava utrka koju je Koraj sa svojim suradnicima planirao, ali je nažalost nije doživio. Podsjetimo, Koraj je rođen u Lopatincu, a za svoje se utrke i najbolje rezultate pripremao upravo na stazama kojima će se trčati po treći puta, u nedjelju, 25. kolovoza, sa startom u 10 sati.
Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj ove će godine imati u programu glavnu utrku na 16,3 km te utrku građana na 4,3 km. Start i cilj bit će kao i prijašnjih godina na prostoru PG Geler Mali Mihaljevec.
Uz AK Međimurje kao organizatora utrku će podržati i Općina Sveti Juraj na Bregu koja će biti glavni pokrovitelj, a u provedbi će sudjelovati i Udruga Sport za sve Sveti Juraj na Bregu, vatrogasne postrojbe Općine Sveti Juraj na Bregu, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec te Hrvatska gorska službe spašavanja – stanica Čakovec.
Prijave su moguće putem web stranice organizatora Atletskog kluba Međimurje Čakovec – www.akm.hr, na kojoj treba popuniti on-line obrazac, a prijave će biti moguće i na dan utrke do samoga starta.
Posebnost utrke je što će se osim proglašenja najboljih trkača u ukupnom poretku na obje trke, 16,3 i 4,3 km, podijeliti i praktične nagrade za 10 najboljih na način da se postignuti rezultat množi s koeficijentom za pripadajuću starosnu kategoriju. Na taj način na proglašenju će se istovremeno naći mlađi i stariji natjecatelji, a prednost će donijeti dobar rezultat, ali i što veći broj godina.
Organizatori su ove godine predvidjeli i utrku za najmlađe pa će rođeni 2008. i mlađi trčati 400 m, a rođeni 2012. i mlađi 200 m. Start ovih utrka je pola sata ranije, u 9,30, a prijave na licu mjesta u 9 sati.

sjever.hr

19.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.