Now Reading:
Bogati vikend u Zagorju – LegendFest u subotu 24., a Bučnica Fest u nedjelju 25. kolovoza
Full Article 3 minutes read

Bogati vikend u Zagorju – LegendFest u subotu 24., a Bučnica Fest u nedjelju 25. kolovoza

bućnicaFest

Danas je na vanjskim prostorima Općine Zagorska Sela održana konferencija za medije kojom su najavljene dvije manifestacije koje se održavaju ovaj vikend, Bučnica Fest i LegendFest. Na konferenciji prisustvovali su Ivor Zidarić, predsjednik udruge Val kulture,
Milan Kladnički, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, Kristina Pavlović, muzejska pedagoginja, Dvor Veliki Tabor, Nadica Jagarčec, ravnateljica Muzeja Hrvatskog Zagorja, Ksenija Krivec Jurak, načelnica Općine Zagorska Sela i Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

“Ovo je peta po redu manifestacija Bučnica Fest pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Krapinsko-zagorske županije. Ova manifestacije se na području naše Turističke zajednice ocjenjuje kao manifestacija koja ima veliki značaj u županiji. Uz prigodan program manifestacija je i natjecateljskog karaktera, izabire se najbolja bučnica”, rekla je načelnica Krivec Jurak.

“Ove godine smo okupili 13 natjecatelja koji će se natjecati za najbolju bućnicu. Najbolju bučnicu izabrati će stručni žiri u sastavu Branko Čukelj, Martina Geršak i Ankica Vinković. Uz natjecateljski dio biti će i demonstracija izrade bučnice koju će raditi Ana Žnidarec”, predstavio je program Bučnice Festa, direktor Turističkog ureda Milan Kladnički.

Kristina Pavlović, muzejska pedagoginja Dvora Veliki Tabor predstavila je program manifestacije LegendFest koji će se održati u Dvorcu Veliki Tabor. ” Ovo je drugi po redu LegendFest u Dvorcu Veliki Tabor. Cilj ove manifestacije je da se promovira dio nematerijalne baštine”, rekla je muzejska pedagoginja Kristina Pavlović te dodala kako je zmaj mitsko biće koje je duboko ukorijenjeno u Hrvatskom Zagorju.

“Županija daje veliku podršku ovim dvjema manifestacijama i upravo je to kvaliteta Županije koja u svojoj ponudi osim termi i hotela, ima i muzeje koji sa svojom prezentacijom daju dodatnu ponudu što je zanimljivo gostima istočnih dijelova svijeta. Kada putujemo po svijetu, pamtimo koji smo muzej obišli, ali isto tako pamtimo što smo dobro pojeli. Tako i Bučnica Fest stavlja bučnicu u prvi plan, bučnica ima svoju priču u Zagorju i treba ju razvijati. Predstavljamo Zagorje kao turističku destinaciju “Zagorje – bajka na dlanu”, pa tako svatko od OPG-ova. hotela, termi sa svojom specifičnošću i kvalitetom treba doći do gosta”, izjavio je župan krapinsko-zagorski Željko Kolar.

Ovaj vikend će zaista biti bogat događanjima u Zagorju: LegendFest u subotu, 24., a Bućnica Fest u nedjelju, 25. kolovoza.

m.sopek/sjever.hr 19.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.