Now Reading:
U Hrvatskom telekomu kupio novi mobitel pa našao slike i poruke: ‘I ja tebe volim…’
Full Article 3 minutes read

U Hrvatskom telekomu kupio novi mobitel pa našao slike i poruke: ‘I ja tebe volim…’

mobitel

Deda, ja tebe volim. I ja tebe, Miki, neke su od poruka koje je čitatelj iz Velike Gorice pronašao u mobitelu za koji je mislio da je novi, a tako ga je i platio, prenosi 24sata.

-Otac je sklopio ugovor za novi mobilni uređaj, Huawei Y6, na 24 rate po 35 kuna. Po dolasku kući našao je pet poruka koje su slali deda i Miki, te pet fotografija istog tog dede i ostatka obitelji – požalila nam se čitateljica.

Kako otac nema adresu elektroničke pošte, u njegovo je ime poslala prigovor Hrvatskom telekomu s kojim je ugovor sklopljen.

-U velikogoričkom T-Centru ocu su instalirali i aplikacije koje je želio. Vidio je da se na ekranu stalno pojavljuje njemu nepoznato žensko ime i prezime, na što su mu rekli da ga je telefon vjerojatno povukao odnekud pri instaliranju aplikacija. Otac je objašnjenje prihvatio jer ne razumije kako funkcionira instaliranje aplikacija. Zato je tražio pomoć – objasnila je korisnikova kći i dodala kako je djelatnik T-Centra obrisao slike i poruke te vratio uređaj njezinu ocu.

Ali nije obrisao i pozive obavljene tijekom proljeća ove godine. Na uređaju je, rekla je, lako otkriti da je prvi put bio upaljen u ožujku, a poruke i fotografije bile su iz svibnja.

Početkom kolovoza otišli su u T-Centar pokazati te pozive. Usput su pitali i kako se može dogoditi da rabljeni telefon prodaju kao novi.

-Rekli su da nemaju objašnjenja i da će sve napraviti da zamijene telefon novim. Telefon je zamijenjen, kao što će biti zamijenjen i operator koji je izigrao naše povjerenje – napisala je u prigovoru teleoperatoru.

U Hrvatskom telekomu su provjerili što se dogodilo i odgovorili nam kako je pogreška nastala zato što su T-Centar, u kojem je sklopljen ugovor, kao i njihovo središnje skladište, u Velikoj Gorici, pa je mobilni uređaj završio na pogrešnoj adresi.

-Korisnik koji je prvotno kupio sporni uređaj vratio ga je u originalnom pakiranju u T-Centar u zakonskom roku. Inače ih šaljemo na centralno skladište, ali je pogreškom poslan u drugo prodajno mjesto koje je u Velikoj Gorici, kao i centralno skladište, kamo se šalju uređaji iz povrata. Kako prethodni korisnik nije resetirao uređaj na tvorničke postavke brisanjem svih podataka, na vraćenom uređaju ostale su poruke. S obzirom na identičan izgled pakiranja spornog uređaja i novih uređaja u T-Centru Velika Gorica, djelatnik koji je prodao uređaj drugom korisniku nije mogao primijetiti da je riječ o rabljenom uređaju. Čim smo to utvrdili, korisniku je uređaj zamijenjen novim uz ispriku – objasnili su iz Hrvatskog telekoma.

sjever.hr/24sata

Input your search keywords and press Enter.