Now Reading:
Tko će biti dobitnik književne nagrade „Zvonko Milković“?
Full Article 1 minutes read

Tko će biti dobitnik književne nagrade „Zvonko Milković“?

knjižnica Varaždin

Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu i Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović raspisali su natječaj za ovogodišnju književnu nagradu „Zvonko Milković“, koja se dodjeljuje za najbolju izvornu knjigu pjesama hrvatskoga autora s izrazito intimističkom i/ili zavičajnom tematikom.
U konkurenciju ulaze zbirke pisane bilo kojim idiomom hrvatskoga jezika, a natjecati se mogu nakladnici ili autori s prvim izdanjima pjesničkih zbirki koje su objavljene između 1. listopada 2018. i 1. listopada 2019. godine.
Natjecatelji trebaju tri primjerka knjige poslati ili osobno dostaviti, radnim danom, na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“, Trg slobode 8a, 42000 Varaždin, s naznakom: Za Nagradu „Zvonko Milković“. Dobitnika nagrade „Zvonko Milković“ odabrat će tročlano stručno povjerenstvo. Natječaj je otvoren do 1. listopada 2019.
Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 5.000 kuna, koji će se laureatu uručiti na svečanom obilježavanju rođendana pjesnika Zvonka Milkovića, u Mjesecu hrvatske knjige, 23. listopada 2019. godine u Varaždinu.

n.k. / sjever.hr

16.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.