Now Reading:
Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?
Full Article 2 minutes read

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

U 8 sati u Krapini i Križevcima izmjereno je 15, 13, u Varaždinu 16, a u Zagrebu 18 Celzijevih stupnjeva.
Prema prognozi DHMZ-a danas u većem dijelu zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimične kiše bit će uglavnom u zapadnim predjelima. Poslijepodne sunčanije. Najviše sunčana vremena bit će u Dalmaciji. Ujutro u kotlinama i uz rijeke ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Na Jadranu bura koja će ujutro podno Velebita mjestimice biti i jaka, u drugom dijelu dana u slabljenju, a na krajnjem jugu u okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 22 do 26, a na moru te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 27 do 30 °C.
Biometeorološke prilike će biti povoljne i slične kao prethodnog dana u cijeloj zemlji. Neće biti vremenom uzrokovanih tegoba kod kroničnih bolesnika, a uglavnom niti smetnji za dobar san i noćni odmor. Kod većine ljudi će sunčano vrijeme podržavati dobro raspoloženje, a povoljno će djelovati i na koncentraciju i radnu učinkovitost.
Sutra pretežno sunčano, osobito u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro je na kopnu lokalno moguća magla. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će tijekom noći i jutra puhati umjerena bura, danju zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 15, na Jadranu između 18 i 22 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 22 do 28, a na Jadranu od 28 do 32 °C.
Za vikend će prevladavati sunčano, u subotu povremeno uz više oblaka. Ujutro je u unutrašnjosti lokalno moguća magla. Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će u subotu tijekom noći i jutra puhati umjerena bura, danju zapadnjak i sjeverozapadnjak, a od nedjelje vjetar većinom slab u skladu sa dnevnom cirkulacijom. Postupno sve toplije.

n.k. / sjever.hr

16.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.