Now Reading:
Saznajte kako si pomoći u svakodnevnom životu
Full Article 2 minutes read

Saznajte kako si pomoći u svakodnevnom životu

Svi bismo željeli manje obveza, duži dan, mirniji život… A već danas možete okrenuti leđa stresu – ako vi tako izaberete. Jedna od najvećih zamki stresa je u tome što on sam sebe “hrani”. Uvjerava vas da nemate vremena da pronađete malo vremena… Evo kako da počnete borbu protiv stresa, čak i kad “nemate vremena”.

Pronađite svoju mantru
Zapamtite od tri do pet izreka ili mantri koje će vas vratiti u život kad stvari krenu naloše. Na primjer: “Mogu ja to”, ili “Što me ne uništi, ojačat će me”. Ili zamislite neku lijepu sliku koja će vam poslužiti kao utočište u trenucima stresa: pogled s najljepšeg mjesta na plaži, stazu u šumi kojom rado šetate ili nešto drugo, vama posebno drago. Budite zahvalni. Teško je biti zahvalan ako ste pod stresom. Odvojite pet minuta dnevno da biste zahvalili na svim životnim darovima. Počnite s udahom i izdahom, izvorom svega što je život.

Krenite pravim smjerom
Napravite popis događaja koji su vas tijekom dana razveselili i onih koji su vam oduzeli energiju. Tako ćete lakše uočiti kojim putem trebate nastaviti.

Počnite s malim stvarima
Nemojte se opterećivati velikim promjenama, počnite s malim stvarima. Promijenite, na primjer, ono što jedete za doručak. I to može biti početni korak na putu koji će vas voditi do života za kakvim žudite.

Redefinirajte svoje ciljeve
Kineska poslovica kaže: ako imate neki problem koji nikako ne možete riješiti, onda to možda i nije više vaš problem. Ako već dugo težite ka nečemu, a život dobro funkcionira i bez toga, zapitajte se je li vam ta navodna briga neophodna.

www.sjever.hr/ljepotaizdravlje.hr 15.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.