Now Reading:
Uz novčanu kaznu dvojica vozača ostaju bez vozačke i dobit će prekršajne bodove
Full Article 2 minutes read

Uz novčanu kaznu dvojica vozača ostaju bez vozačke i dobit će prekršajne bodove

policajac

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske jučer, 13. kolovoza, u 12.20 sati u Poljancu na državnoj cesti D-2, policijski službenici Policijske policije Ludbreg zaustavili su moped kojim je pod utjecajem alkohola od 2.83 g/kg upravljao 35-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Ludbreg, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv vozača mopeda policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog.
Jučer, 13. kolovoza u 17.55 sati u Draškoviću, policijski službenici Policijske policije Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.85 g/kg upravljao 34-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Novi Marof, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv vozača policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog.
Propisana novčana kazna za ovakve prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola je od deset do dvadeset tisuća kuna i obavezna zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije od 6 mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 13. kolovoza, od 7 do 15 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli operativnu akciju „Brzina“. Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 28 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 11 ostalih prekršaja. Najveća očitana brzina iznosi 90 km/h, koja je utvrđena u naseljenom mjestu u Hrašćici gdje je brzina ograničena na 60 km/h.
Za vrijeme provođenja akcije nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.

n.k. / sjever.hr

14.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.