Now Reading:
U zoni Brezje u Mihovljanu biti će pet novih ulica, vrtić i područna škola
Full Article 3 minutes read

U zoni Brezje u Mihovljanu biti će pet novih ulica, vrtić i područna škola

brezje čakovec

Grad Čakovec je krajem 2017. godine dobio 4.612.000,00 kuna bespovratnih sredstava za uređenje građevinske zone Brezje u Mihovljanu. Na Sjednici Vlade Republike Hrvatske, koja je krajem prošlog mjeseca održana u Čakovcu, Međimurske vode potpisale su Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava u iznosu od 3.200.000,00 kuna namijenjenih uređenju kanalizacijske i vodovodne mreže u na tom području. Ova investicija nije bila predviđena prvobitnim projektom, već ju je Grad trebao financirati iz svog Proračuna. Ovim ugovorima, osigurano je oko 85 posto potrebnih sredstava za kompletno komunalno opremanje 107 građevinskih parcela u budućoj stambenoj-poslovnoj zoni.

Posao je putem postupka javne nabave dobila čakovečka „Tegra“, a predviđeni rok za završetak radova je proljeće iduće godine. Iako je Ugovor s izvođačem potpisan lani, radovi su započeli tek ovog ljeta. Razlog tomu je bilo zatvaranje financijske konstrukcije, odnosno čekanje na Odluku Hrvatskih voda o sufinanciranju izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže. Naime, u slučaju da su radovi započeli odmah nakon potpisivanja Ugovora, Grad Čakovec bi trebao platiti kompletnu izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže, što u ovom slučaju iznosi 4.528.629,00 kuna. Dobivenim sredstvima, znatno je umanjen udio sufinanciranja, a izvođač radova uvjerava da krajnji rokovi izgradnje neće doći u pitanje. Radove na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže izvodi tvrtka „HIS“ d.o.o. iz Donje Višnice.

Osim uređenja kolnika i nogostupa, izgradit će se i vodovodna mreža ukupne dužine 1.051 metar te 1.215 metara kanalizacijske mreže s jednom precrpnom stanicom. U zoni Brezje bit će pet novih ulica, a o atraktivnosti ovog dijela Mihovljana svjedoče i brojne kuće koje su već u izgradnji.

Očekuje se da će se u novo naselje doseliti velik broj mladih obitelji. Grad Čakovec u skoroj budućnosti planira izgradnju Dječjeg vrtića u Mihovljanu te nove područne škole.

www.sjever.hr 13.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.