Now Reading:
Još danas moramo preživjeti vrućinu, a onda naglo zahladnjenje
Full Article 2 minutes read

Još danas moramo preživjeti vrućinu, a onda naglo zahladnjenje

Danas većinom sunčano, a na Jadranu te istoku i dalje vruće. Povremeno će biti umjerene naoblake, osobito na zapadu zemlje, gdje već prijepodne može pasti malo kiše, a popodne je poneki pljusak moguć u Istri i gorju. Prema kraju dana jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom zahvatit će najprije zapadne predjele unutrašnjosti, a u noći se proširiti i na veći dio zemlje. Pritom je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu većinom sjeverozapadnjak, uz obalu mjestimice i bura. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu od 23 do 28. Najviša dnevna od 28 do 32, na Jadranu između 33 i 36 °C.

Idućih dana svježije, osobito na kopnu, gdje će dnevna temperatura biti niža od uobičajenih vrijednosti. Pljuskova i grmljavine biti će u prvom dijelu srijede, kada je još moguće i grmljavinsko nevrijeme. Zatim sunčanije i postupno sve toplije. Puhat će umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu i jaka bura s olujnim udarima. U četvrtak će vjetar slabjeti i na Jadranu okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak.

Biometerološka prognoza

Na Jadranu će se zadržati podjednaka, vrlo velika opasnost od toplinskog vala kao i prethodnog dana, dok će u unutrašnjosti Hrvatske ostati podjednako noću, a manje opasno danju. I dalje se preporuča ograničavanje izlazaka i zaštita od UV zračenja u najtoplijem dijelu dana, učestalije odmaranje, nošenje prozračne i široke odjeće, uzimanje dovoljno tekućine i lagane hrane, te ostale mjere za zaštitu od vrućine koje se mogu naći na stranici DHMZ-a u rubrici posebnih prognoza – upozorenja na toplinske valove.

sjever.hr

13.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.