Now Reading:
UKLJUČEN METEOALARM Danas se penjemo do gotovo 40 °C! Ne izlazite ako ne morate!
Full Article 2 minutes read

UKLJUČEN METEOALARM Danas se penjemo do gotovo 40 °C! Ne izlazite ako ne morate!

Početak tjedna biti će sunčani i u većini krajeva vrlo vrući. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab, na istoku umjeren jugoistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 18 do 22, u gorju niža, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna biti će između 34 i 39 °C.

Idućih dana osvježenje, osobito na kopnu. Uz promjenljivu naoblaku lokalnih će pljuskova biti uglavnom u unutrašnjosti gdje je u noći na srijedu i u srijedu moguće grmljavinsko nevrijeme. Na Jadranu će biti sunčanije. Pokoji pljusak u utorak kasno poslijepodne moguć je na sjevernom dijelu, a u srijedu u Dalmaciji. U unutrašnjosti će do srijede puhati umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Umjeren sjeverozapadnjak na moru u srijedu prolazno će biti u jačanju i okretanju na buru.

Biometerološka prognoza

Toplinski val će dosegnuti svoj vrhunac u cijeloj zemlji, te će u unutrašnjosti Hrvatske predstavljati veliku, a na Jadranu i u dalmatinskom zaleđu vrlo veliku opasnost za zdravlje. Stoga se preporuča ne izlaziti i više se odmarati u najtoplijem dijelu dana, rashlađivati boravišne prostore, nostiti laganu i široku odjeću, uzimati dovoljno tekućine i laganu hranu, kroničnim bolesnicima prilagoditi terapiju teškim vremenskim uvjetima, te poduzimati i ostale mjere za zaštitu od vrućine koje se mogu naći na stranici DHMZ-a u rubrici posebnih prognoza – upozorenja na toplinske valove.

sjever.hr

12.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.