Now Reading:
Na Starom gradu Krapina održan 5. koncert Gradskog puhačkog orkestra
Full Article 3 minutes read

Na Starom gradu Krapina održan 5. koncert Gradskog puhačkog orkestra

koncert krapina

Već tradicionalno, petu godinu za redom, Gradski puhački orkestar Krapina u nedjelju 11. kolovoza 2019., održao je koncert u jedinstvenom ambijentu Starog grada i ponovno oduševio. Iz godine u godinu sve je više posjetitelja za uživanje u glazbi orkestra koji ove godine slavi tri bitne obljetnice – 60 godina postojanja, isto toliko godina članstva u orkestru Branka Cvrtile te 40 godina njegova umjetničkog vodstva orkestrom.

GPO Krapina u lipnju ove godine na Državnim susretima hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom u C kategoriji osvojio je “Zlatnu plaketu” s pohvalom.

Kada se prije pet godina rodila ideja da bismo mogli napraviti jedan koncert ovdje na Starom gradu, vjerojatno nismo ni razmišljali da bi to moglo prerasti u tradiciju i da bi iz godine u godinu moglo biti sve posjećenije. Drago mi je što je to u sklopu Ljeta u Krapini postao jedan prepoznatljiv koncert koji svake godine ima sve više publike te vjerujem da će se tradicija nastaviti – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, dodajući da je Gradsku puhački orkestar protokolarni orkestar Grada Krapine, čije nastupe uvijek vrijedi pogledati.

A za nedjeljno predvečerje pripremili su nešto ležerniji program, primjeren baš za ljeto – glazbom su publiku vodili kroz Zagorje, Dalmaciju, Sloveniju, SAD, Austriju i Njemačku, a splet pjesama izveli su i u čast velikom Oliveru Dragojeviću.

– Već petu godinu ovdje nastupamo i ovdje je uistinu vrhunska lokacija, pravi ambijent za svirati koncert – rekao je maestro, dodajući kako orkestar redovito vježba. – Imamo i nekoliko novih članova, ustrojili smo i sekciju horna. Ukupno nas je 40-ak, vježbamo i pomalo napredujemo –istaknuo je maestro, koji je za krapinsku publiku i premijerno pripremio nekoliko austrijskih i njemačkih polki i valcera.

www.sjever.hr/krapina.hr 12.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.