Now Reading:
FOTO: U Varaždinu se dogodila atletika u najljepšem izdanju! Pogledajte kako je to izgledalo!
Full Article 5 minutes read

FOTO: U Varaždinu se dogodila atletika u najljepšem izdanju! Pogledajte kako je to izgledalo!

Na krilima više od tri tisuće gledatelja, koji su zdušno bodrili hrvatske atletičare i atletičarke drugog dana Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga hrvatska atletska reprezentacija osvojila je peto mjesto s ukupno 306 bodova, koliko je imala i četvrtoplasirana Latvija. Plasman u Prvu ligu osvojila je naposljetku Estonija s 336,5 bodova, ispred drugoplasirane Slovenije s 321 bodom te treće Danske koja je osvojila 313 bodova.

– U Varaždinu se dogodila atletika u svom najljepšem izdanju! Imali smo neviđenu atmosferu, punu najljepših emocija, sjajnu publiku i naše reprezentativce koji su redom bili vrhunski motivirani, nabrijani za nastup na ovoj vrhunskoj atletskoj priredbi. Pred ovo natjecanje najavio sam kako ćemo se boriti za postanak u 2. ligi, a borili smo se za sam vrh, zahvaljujući entuzijazmu, htijenju i emocijama naših atletičara. Da smo bili kompletni, da nas nisu mučile ozljede tijekom priprema izborili bismo viši rang ovoga natjecanja. Zahvaljujem varaždinskoj publici, bila je impresivna. Ovo će mi natjecanje ostati u trajnom sjećanju – istaknuo je Mladen Katalinić, izbornik hrvatske atletske reprezentacije.

Nedjeljni dan započeo je disciplinom skok s motkom kod muškaraca. Slavio je Latvijac Mareks Arents koji je preskočio 5.50 metara, na drugom mjesto završio je Cipranin Nikandros Stylianou s istom visinom, dok je na trećem mjestu završio Estonac Robin Nool s 5.20 metara.

Četvrti je bio naš Ivan Horvat, svjetski juniorski viceprvak, koji je bio daleko ispod svojeg osobnog rezultata koji iznos 5.76 metara.

Horvat je premašio visinu 5.20, kasnije je dva puta rušio letvicu na 5.40, dok je u trećem pokušaju srušio letvicu na 5.50 metara.

– Malo su pomiješani osjećaji. Imao sam tu ozljedu stražnje lože i ovo natjecanje je bilo test za nogu. Ništa nije boljelo i skakao sam s motkom s kojom sam trebao preskočiti 5.40 ili 5.50 metara. Dao sam sve od sebe, noga je izdržala, ali malo sam tužan zbog varaždinske publike jer nije vidjela moje više skokove – rekao je Ivan Horvat.

Vrlo zanimljiva je bila utrka na 110 metara s preponama. Naime, utrka je startala iz trećeg pokušaja, a slavio je Cipranin Milan Trajković, ovogodišnji europski dvoranski prvak na 60 metara s preponama.

– Imali smo tehničkih problema na startu. Odradili smo dobar posao, osvojili 12 bodova za ekipu. Imamo još mjesec i pol dana do Svjetskog prvenstva i to će biti vrhunac sezone – rekao je Milan Trajković koji je slavio s rezultatom 13.73, drugo mjesto osvojio je Danac Andreas Martinsen (13.87), a treći je bio Bugarin Stanislav Stankov (14.41).

Na 800 metara slavio je Danac Andreas Bube s rezultatom 1:48:59, koji ima dva srebra s europskih prvenstava u dvorani i otvorenom.

Jedna od glavnih zvijezda Europskog ekipnog prvenstva Ivet Lalova – Collio u nedjelju je dodala i drugo pobjedu u dva dana. Nakon što je u subotu slavila na 100 metara, u nedjelju je Bugarka pobijedila na 200 metara s rezultatom 22.99.

– Sretna sam. Napravila sam svoj posao i osvojila maksimalnih 12 bodova za ekipu. Bilo je predivno u Varaždinu. Organizacija je sjajna, a imali smo i lijepo vrijeme. Bilo mi je zadovoljstvo biti ovdje – dodala je Lalova – Collio.

Drugo mjesto na 200 m osvojila je Slovenka Maja Mihalec s osobnim rekordom od 23.03, dok je treće mjesto osvojila osvojila Latvijka Gunta Vaicule (23.51).

Stadion Sloboda eruptirao je u muškoj utrci na 3000 metara u kojoj je pobijedio Dino Bošnjak s rezultatom 8:01.29.

– Nevjerojatna utrka, nevjerojatna atmosfera. Mučile su me neke ozljede i otpočetka sam krenuo jako. U ciljnoj ravnini se nisam čuo kako dišem, ludilo – rekao je Bošnjak, koji je osvojio 12 bodova za Hrvatsku.

Isti broj bodova osvojila je i miljenica domaće publike Sara Kolak, koja je na Slobodi prije 10 godina započela svoju karijeru.

– Ovdje je sve počelo. Osjetila sam podršku varaždinske publike, šteta što to nije moje koplje odnijelo još dalje. Zadovoljna sam što sam osvojila maksimalni broj bodova za svoju reprezentaciju, iako mogu mnogo, mnogo bolje – rekla je Kolak nakon pobjede.

Njezin pobjednički hitac iznosio je 57.97 metara, drugo mjesto osvojila je Slovenka Martina Ratej (56.87 m), dok je treća bila Latvijka Gundega Griva (51.41 m).

– Bilo je genijalno, nevjerojatan doživljaj je biti dijelom ove reprezentacije. Toliko pozitivnih emocija, motivirali smo jedni druge, bodrili se za što uspješniji nastup, ovaj je rezultat donio naš timski duh. Posebno želim zahvaliti publici koja nas je dodatno motivirala na ovom, najljepšem stadionu na kojem sam nastupio. Bio je gušt nastupiti u Varaždinu – rekao je Sven Cepuš, trećeplasirani u utrci na 800 metara.

Zadovoljan rezultatom hrvatske atletske reprezentacije, organizacijom i sjajnom atmosferom u Varaždinu bio je i Ivan Veštić, predsjednik Hrvatske atletske reprezentacije.

– Vrijedilo je! Vrijedilo je naporno raditi i uložiti puno truda u ovakvu vrhunsku atletsku priredbu. Znali smo da imamo odlične pojedince, Sandru, Saru, Filipa, Anu, koji će nam donijeti bodove, no bit ovoga natjecanja je da svi natjecatelji donesu bodove svojoj reprezentaciji, pokazalo se da smo bodreni varaždinskom publikom ostvarili izvrstan rezultat. Atletika nam je ponovo donijela puno radosti – poručio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

sjever.hr

11.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.