Now Reading:
I koprivnički gradonačelnik provjerio kako napreduju radovi u Sinagogi
Full Article 2 minutes read

I koprivnički gradonačelnik provjerio kako napreduju radovi u Sinagogi

Radove na obnovi poda u koprivničkoj sinagogi obišli su gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal sa suradnicima.
Ministarstvo kulture odobrilo je Gradu Koprivnici sredstva za uređenje poda sinagoge u iznosu 100.000 kuna u okviru Programa zaštite na nepokretnim dobrima u 2019. godini. Preostali iznos vrijednosti investicije financira Grad Koprivnica iz spomeničke rente.
– Konačno stavljamo pod u sinagogi u jednu adekvatnu funkciju. To je samo nastavak ulaganja u našu sinagogu koja su u nazad deset godina iznosila oko milijun i pol kuna, možda čak i više. To je početak ostvarivanja naših želja da uz širenje programa Umjetničke škole Fortunat Pintarić ovdje imamo i određene manifestacije, koncerte i književne večeri, sve ono što čini kulturni život jednoga grada. U konačnici želja nam je i da sinagogi,  koja je izuzetno važna u povijesti našega grada i na koju smo izuzetno ponosni jer je zapravo jedina sinagoga koja je preživjela Drugi svjetski rat, damo to jedno novo ruho za koje vjerujem da će ga ljudi prepoznati i polaziti manifestacije i sva ona događanja koja je moguće organizirati u ovom fantastičnom prostoru – izjavio  je gradonačelnik Mišel Jakšić.


Grad Koprivnica je sklopio ugovor sa izvođačem radova Švenda građenje d.o.o. iz Koprivnice na iznos od 275.363,75 kuna s uključenim PDV-om. Uslugu stručnog nadzora vrši Matija Sočev, mag.ing.aedif., iz tvrtke Coart d.o.o. iz Koprivnice.
Radovi uključuju sanaciju poda prizemlja Sinagoge.
– Iskopalo se pola metra zemljane podloge, starog zemljanog poda koji je bio pun vlage, sad je stavljen podložni beton kao priprema za hidroizolaciju, na to dolazi dva sloja izolacijske ljepenke, zatim10 centimetara podnog stiropora i onda završna betonska ploča od 12 centimetara te se na to postavlja daščani pod od jelovih dasaka – pojasnio je izvođač radova Zoran Švenda.
Rok za završetak radova je 31. listopada 2019. godine.

www.sjever.hr

10.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.