Now Reading:
FOTO: Prvi dan europskog prvenstva u atletici završio u odličnoj atmosferi – pogledajte fotogaleriju!
Full Article 4 minutes read

FOTO: Prvi dan europskog prvenstva u atletici završio u odličnoj atmosferi – pogledajte fotogaleriju!

– Prvoga dana natjecanja izborili smo povoljan rezultat. Zahvaljujem svim našim reprezentativcima na borbenosti i htjenju. Večeras ćemo napraviti analizu rezultata, sutra očekujem od naših reprezentativaca maksimalnu borbenost – istaknuo je Mladen Katalinić, izbornik hrvatske atletske reprezentacije nakon prvog natjecateljskog dana na Ekipnom europskom prvenstvu u atletici – 2. liga, koje je danas započelo u Varaždinu.

Prvi natjecateljski dan na varaždinskom stadionu Sloboda bio je pun uzbuđenja i odličnih rezultata. Prvih deset bodova za Hrvatsku na prvenstvu je osvojila Anamari Kožul u bacanju kladiva. Ona je stigla do trećeg mjesta s hitcem od 64.79 metara, a isti rezultat postigla je u prvoj seriji.

– Ovo je ekipno natjecanje i drago mi je da sam osvojila deset bodova za Hrvatsku iako nisam prezadovoljna svojim hitcem. Lijepo je ovdje u Varaždinu, organizatori su se lijepo potrudili – rekla je Anamari Kožul.

Ispred nje završila je drugoplasirana Slovenka Barbara Špiler s hitcem od 64.85 metara, dok je prvo mjesto osvojila Latvijka Laura Igaune 66.82 metra.

Vrlo zanimljiva bila je utrka na 400 metara s preponama za žene, na kojoj je pobijedila srebrna s Olimpijskih igra 2016. godine u Rio de Janieru – Sara Slott Petersen. Slavila je s vremenom 55.76, i podigla publiku na noge.

– Osvojila sam 12 bodova za ekipu i to je najvažnije. Nadala sam se bržem vremenu, no moram pronaći ritam, ne previše razmišljati i bit ću još brža. Naravno uvijek je lijepo pobijediti – rekla je Sara Slott Petersen, danska reprezentativka koja osim olimpijskog srebra ima i zlato s Europskog prvenstva 2016. godine.

Drugo mjesto osvojila je Slovenka Agata Župin s vremenom 58,36, dok je treća bila naša Ida Šimunčić s vremenom 58,66 sekundi.

– Prezadovoljna sam jer rezultat sezone je tu. Imala sam dobar ritam, malo je možda nedostajalo brzine.

Prava poslastica bila je utrka na 100 metara za žene, na kojoj je očekivano pobijedila Bugarka – Ivet Lavova – Collio, s vremenom 11,51 sekundi.

– Zbog vjetra u prsa imala sam problema jer sam ipak ja lagana sprinterica. No, uspjela sam i pobijedila. Presretna sam – rekla je Lavova – Collio.

Druga je bila Slovenka Maja Mihalinec s vremenom 11,56, a treća Izraelka Diana Vaisman s vremenom 11,64.

Na Ekipnom prvenstvu Europe padale su i norme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. To je uspjela slovenska skakačica s motkom Tina Šutej.

Ona je na zaletište krenula tek nakon sat vremena, preskočivši iz prve visinu od 4.25 metara. Na kraju je prvo mjesto bez prave konkurencije osvojila s preskočenih 4,70 metara.

– Vjetar nam je stvarao probleme i bilo je vrlo vruće. Sretna sam jer sam uspjela ostvariti normu za Olimpijadu za koju ću se sada moći spremati bez mnogo pritiska – rekla nam je Slovenka Tina Šutej.

Na svojoj razini nije bio Estonac Magnus Kirt, čije je koplje u Finskoj krajem lipnja ove godine letjelo 90.61 metar. Ovoga puta u Varaždinu mu je za prvo mjesto bio dovoljan hitac od 81.47 metara.

– Naravno da nisam zadovoljan, jednostavno nisam baš u najboljoj formi. To je velika pouka uoči Svjetskog prvenstva u Dohi gdje moram biti na višoj razini – rekao je lijevoruki bacač Kirt, koji je osvojio 12 bodova za Estoniju.

Prvih 12 bodova za Luksemburg osvojio je bacač kugle Bob Bertemes, koji je kuglu bacio 21.62 metara, dok je drugo mjesto osvojio Filip Mihaljević s 21.03.

– Važno je da sam zdrav tri tjedna nakon ozljede. Kugla je bila vrlo zanimljiva, a ovo je bilo već treće natjecanje zaredom da sam prebacio 21 metar. Na Svjetskom prvenstvu je cilj finale i napad na hrvatski rekord od 21.83 metra – naglasio je Mihaljević.

Prvo prvo mjesto za hrvatsku reprezentaciju i 12 bodova osvojila je Sandra Perković s hitcem od 68,58 metara

– Danas je bio moj dan, a nadam se da će drugi natjecateljski dan biti dan Sare Kolak. Odradila sam zagrijavanje, malo sam se pribojavala i prvi hitac bacila na sigurno. U drugoj seriji sam otkinula disk i čudi me da nije bio još duži hitac. Atmosfera u Varaždinu je odlična, a meni je najvažnije bilo da osvojim 12 bodova za Hrvatsku – zaključila je Perković.

sjever.hr

10.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.