Now Reading:
Srednjoj strukovnoj školi Varaždin za „zeleni“ projekt odobreno više od 630 tisuća kuna donacije HEP Opskrbe
Full Article 2 minutes read

Srednjoj strukovnoj školi Varaždin za „zeleni“ projekt odobreno više od 630 tisuća kuna donacije HEP Opskrbe

Srednja strukovna škola Varaždin, čiji osnivač je Varaždinska županija, jedna je od samo dvije škole u Hrvatskoj čiji će „zeleni“ projekt vrijedan više od 630 tisuća kuna biti financiran iz donacije HEP Opskrbe.

Za projekt ugradnje dizalice topline i fotonaponske elektrane sredstva su im odobrena na javnom pozivu za donacije za izvedbu projekata iz područja energetske učinkovitosti ili projekata obnovljivih izvora energije integriranih u građevine te sustavnog gospodarenja energijom.

Riječ je o dodjeli sredstava prikupljenih od naknade za prodaju proizvoda HEP Opskrbe ZelEn za 2019. godinu. ZelEn se odnosi na električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, a sva sredstva od prodaje tog proizvoda prikupljaju se u posebni fond. HEP donacije dodjeljuje putem javnog poziva za projekte koji doprinose smanjenju emisija stakleničkih plinova uvođenjem „zelenih“ tehnologija.

Zahvaljujući kvalitetno pripremljenom projektu, Srednja strukovna škola Varaždin, koja ima 600 učenika, 69 nastavnika i 14 majstora struke, sama će proizvoditi toplinsku energiju, što će donijeti i uštede na računima za plin.

Projekt ugradnje dizalice topline i fotonaponske elektrane je vrijedan točno 631.543,75 kuna, a da za njega nije bilo nimalo jednostavno dobiti donaciju, govori podatak da je pristiglo ukupno 14 prijava, no samo su dva projekta odobrena za dodjelu sredstava.

sjever.hr

09.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.