Now Reading:
Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća obišli radove na rekonstrukciji spojne prometnice između naselja Starigrad i Reka
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća obišli radove na rekonstrukciji spojne prometnice između naselja Starigrad i Reka

Radove na rekonstrukciji spojne prometnice između naselja Starigrad i naselja Reka u četvrtak su obišli gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislavom Golubićem i pročelnikom Službe ureda gradonačelnika Dariom Jembrekom.
Unutar radova na izgradnji spojne prometnice između naselja Starigrad i naselja Reka trenutno se vrše radovi na izgradnji pješačkih staza na Mažuranićevom trgu u Reki, radovi na uređenju kanala prema potoku u Starigradu, te ostali završni radovi.
Završetak cjelokupnih radova na spomenutoj prometnici očekuje se tijekom rujna 2019. godine.
Dužina prometnice koja će biti rekonstruirana iznosi 2.863,87 metara, a širine 5,50 metara. Izvan naseljenog dijela prometnice izgradit će se obostrane biciklističke trake širine 1,5 metara, dok je unutar naselja predviđena pješačka staza širine 2,5 metra.
Projekt je sufinanciran iz sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj, Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“, Operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ s maksimalnim iznosom javne potpore od 7.506.800,00 kuna.
Investitor rekonstrukcije prometnice je Grad Koprivnica, a izvođač radova na spojnoj prometnici je Zajednica ponuditelja PZC Varaždin d.d. i Koming d.o.o. Koprivnica. Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prometnice je izradila tvrtka Elit biro d.o.o. koja ujedno obavlja i poslove stručnog nadzora nad građevinskim radovima. Poslove koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova obavlja tvrtka Ing Inspekt d.o.o.

sjever.hr

09.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.