Now Reading:
Varaždin u Zaprešić ide po prve bodove
Full Article 3 minutes read

Varaždin u Zaprešić ide po prve bodove

NK Varaždin

Nogometaši Varaždina u 4. kolu HT Prve lige u subotu će gostovati u Zaprešiću kod Intera. Utakmica će početi u 19 sati. Varaždin je nakon tri utakmice bez bodova, a Inter ima jedan bod.
Trener Varaždinaca Borimir Perković ističe da je inter ekipa i klub kojeg treba respektirati i poštivati.
– Imamo tešku i zahtjevnu utakmicu, ali to je utakmica u kojoj sam stvarno uvjerenja da možemo očekivati i nadati se bodovima. Naša radna atmosfera je stvarno za pohvaliti. Veseli me kako su igrači trenirali u ova dva dana. Preostaju nam još dva do utakmice. Očekujem našu kvalitetniju igra nego protiv Istre – rekao je trener Varaždina u četvrtak te dodao da se u sastav nakon ozljeda vraćaju Lisaković i Vuk, dok Roca i Brlečić i dalje zbog ozljeda neće biti u kadru.
Vratar Varaždina Ivan Nevistić siguran je da u subotu mogu do prvih bodova.
– Mi svi u svlačionici vjerujemo da možemo. Možda to do sada izgleda loše, ali na treninzima se vidi da nismo spustili glave. Naši rezultati nisu realna situacija jer možemo puno bolje. Svi vjerujemo da možemo do bodova. Da će biti lako, sigurno da neće. Nema puno filozofije. Moramo biti maksimalno angažirani i vjerovati da možemo uzeti bodove. Inter ima pojedince koji u Prvoj ligi imaju više iskustva nego mi, ali i mi imamo dobre igrače – najavio je Nevistić utakmicu protiv Intera.
Varaždin je doveo još dva igrača – Nikolu Tkalčića i Daniela Štefulja. Desni bočni Nikola Tkalčić (29) nakon osam godina vraća se na varaždinski stadion, gdje je igrao za nekadašnjeg prvoligaša Varteksa, a kasnije Varaždin. Tkalčić je 2011. godine otišao u redove švedskog Norrköpinga, s kojim je 2015. godine osvojio naslov nacionalnog prvaka. Protekle dvije godine igrao je u Norveškoj, prvo u Aalesundu, zatim u Sarpsborgu, a ovog je proljeća postao je igrač švedskog drugoligaša Jönköpinga. Za lijevu bočnu poziciju konkurirat će Daniel Štefulj (19), sin nekadašnjeg igrača bivšeg prvoligaša Varteksa, a kasnije i zagrebačkog Dinama Danijela Štefulja. Kao kadet Štefulj je 2016. godine iz momčadi Varaždina otišao u redove Zagreba, a dvije godine kasnije postao je igračem Rijeke. U Varaždin je došao na posudbu, dok je prošlu sezonu odigrao na posudbi u slovenskom prvoligašu Krškom.

n.k. / aktualno.hr / sjever.hr

08.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.