Now Reading:
Paljak ugostio čelnike Hrvatskog atletskog saveza – najmanji smo grad koji je organizirao ovakvo natjecanje
Full Article 2 minutes read

Paljak ugostio čelnike Hrvatskog atletskog saveza – najmanji smo grad koji je organizirao ovakvo natjecanje

Uoči Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga koje će biti održano na stadionu Sloboda Varaždin 10. i 11. kolovoza, u Županijskoj palači zamjenik župana Tomislav Paljak primio je Ivana Veštića, predsjednika Hrvatskog atletskog saveza i Ivana Domislovića, dopredsjednika Hrvatskog atletskog saveza i predsjednika Atletskog kluba Sloboda.

Tom prilikom dožupan Paljak izrazio je veliko zadovoljstvo što se europsko atletsko prvenstvo odvija upravo u Varaždinskoj županiji.

-Ove subote i nedjelje imat ćemo prilike vidjeti 12 atletskih reprezentacija u 20 disciplini, a i 700 atletičara ovdje u Varaždinu. Biti će velika konkurencija, biti će napeto, borbeno i mogu kazati jedan spektakl. Naši će sugrađani uživati u vještinama naših najboljih atletičara – rekao je Paljak.

Veštić je zahvalio Varaždinskoj županiji na podršci u organizaciji ovog događaja.

-Presudno za organizaciju ovakvog događaja bile su mogućnosti koje naša županija nudi, a to je atletska povijest, odlična infrastruktura, smještaj na nekoliko stotina metara od stadiona i stadion koji je u samom gradu. Doći će trenutno najbolji atletičari svijeta, ali ono što je najvažnije je da mi s naših nekoliko pojedinaca smo najbolji. Mi smo atletska reprezentacija koja je donijela 3 medalje iz Ria i to nema ni jedna od ovih reprezentacija. U našem sastavu je jedna od najboljih svjetskih atletičarki Sandra Perković, tu je i Sara Kolak – najveće iznenađenje olimpijskih igara. Svoje prve korake počela je ovdje na Slobodu i to je za nas uz još nekoliko naših atletičara, najveći benefit. Rijetka je prilika gledati ih uživo praktički u dvorištu – izjavio je Veštić.

Domislović je istaknuo kako je ovo natjecanje bilo jedan impuls da se stadion obnovi i kako je Varaždin po broju stanovnika najmanji grad koji je organizirao ovakvo natjecanje što govori da ima potencijala u našem gradu i Hrvatskoj – zaključio je Domislović.

M.Horvat/sjever.hr

08.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.