Now Reading:
Završio kazališni kamp „Marinek“ u Prelogu
Full Article 1 minutes read

Završio kazališni kamp „Marinek“ u Prelogu

Prelog

Proteklih dana, popularnom Marinom kraj Preloga, orio je dječji zamor i smijeh. Naime, tamo se, od 29. srpnja do 2. kolovoza, održavao kazališni kamp „Marinek“, u organizaciji Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.
Kazališni kamp realiziran je u suradnji s Kontrast teatrom, čiji su osnivači prvi međimurski magistri glume i lutkarstva: Matko Buvač i Andro Damiš te uz potporu Ministarstva kulture.
Kazališne radionice bile su podijeljene u dva dijela, s obzirom na dob polaznika. „Lutkaonica“ je radionica koja je okupila polaznike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a na kojoj su se polaznici pobliže upoznali sa svijetom lutkarstva kroz pregršt lutkarskih igara, izradili vlastite lutke (ručne i štapne) i postali dio lutkarske čarolije. „Igramo se basne“ je bila radionica koja je okupila polaznike od petog do osmog razreda osnovne škole. Radionica se sastojala od raznih dramskih igara, improvizacija kroz koje su polaznici upoznali osnove glumačke igre, stvarajući uvid u svijet kazališta. Posljednji dan radionice dvadeset polaznika pred svojim obiteljima izveli su predstave koje su uvježbali tokom kampa. Kazališni kamp je završio podjelom diploma svim polaznicima.

sjever.hr

07.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.